Tips

Zo verberg je apps op je iPhone en iPad

App verwijderen of verbergen iPhone
© Apple
Apple laat je niet toe om alle apps (en snelkoppelingen) zomaar weg te gooien, zoals dat in Android wel kan. Je kan wel een aantal dingen doen om te voorkomen dat je bepaalde apps nog tegenkomt bij het dagelijks gebruik van je iPhone of iPad. We geven je wat opties.

Wil je in iOS een app echt helemaal verwijderen, dan moet je die noodgedwongen ook effectief helemaal van je toestel gooien. Volgens de iPhonebouwer is dat uit veiligheidsoverwegingen. Er zijn ook manieren om iOS-apps uit het zicht te halen, zonder dat je de app helemaal moet de-installeren.

Je kan een aantal dingen doen om te voorkomen dat je bepaalde apps nog tegenkomt bij het dagelijks gebruik van je iPhone of iPad.

Optie 1 / Verhuizen naar de Appbibliotheek

Vanaf iOS 14 op iPhone en iPadOS 15 is het mogelijk om apps van je homescherm te verbergen, zodat ze enkel nog zichtbaar zijn in de Appbibliotheek. Dat doe je door op het homescherm het icoontje van de app in kwestie ingedrukt te houden op het homescherm. Er verschijnt een keuzemenu. Druk op Verwijder app (in het rood weergegeven) en kies vervolgens voor Verwijder van beginscherm.

Je kan elke app van het beginscherm verwijderen en naar de Appbibliotheek sturen.

Optie 2 / Verbergen in Zoeken en Siri-suggesties

Siri-suggesties verschijnen in het Vandaag-scherm en in een balk bovenaan wanneer je de Zoek-functie gebruikt. Gebruik je die laatste vaak op apps te raadplegen, dan kan het zijn dat je de app die je wil verbergen daar toch nog vaak tegenkomt. Ze verbergen voor Siri doe je zo: ga naar Instellingen en Siri en zoeken. Scrol vervolgens naar beneden en door de alfabetische appslijst, tot je de app ziet die je wil verbergen uit Zoeken en suggesties. Zet de schuifknoppen aan of uit, naargelang je wensen.

Apple voorziet een instelling om apps te verbergen uit Zoeken en Siri-suggesties.

Optie 3 / Begraaf de app in een map

Hoef het voor jou niet zo ingewikkeld te zijn en wil je een snelkoppeling gewoon niet op je beginscherm zien staan, dan kan je die eenvoudigweg ‘verstoppen’ in een map. Hou het app-icoontje op je homescherm ingedrukt tot de opties verschijnen. Kies Wijzig beginscherm. Nu kan je de snelkoppeling verslepen naar een bestaand mapje, of over en andere snelkoppeling om ze samen in een map te zetten. Druk rechtsboven op Gereed en klaar is kees.

Pas het beginscherm aan en sleep snelkoppelingen in een map.

Optie 4 / De app toch verwijderen

Zoals gezegd kan je een app niet helemaal verbergen. Maar heb je ze uiteindelijk wel nodig? Is het antwoord nee, dan kan je de toepassing beter verwijderen. Zo bespaar je ruimte op je homescherm en opslagruimte op je toestel. Herhaal de actie op optie 1, maar kiest dan uiteindelijk voor App verwijderen (twee keer de rode optie).

Waarom een app verbergen als je die beter kan verwijderen?

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business