Tips

Zo start je vliegensvlug de zaklamp op je iPhone

Apple
© iStock
Wist je dat het mogelijk is een iPhone te gebruiken, zonder het scherm aan te raken? Die functie staat standaard uitgeschakeld, maar is makkelijk te activeren en aan verschillende acties te koppelen.

Sinds iOS 15 kunnen iPhone-gebruikers hun gsm bedienen door op de achterkant van het apparaat te tikken. De functie is beschikbaar vanaf de iPhone 8 en dus ook op alle modellen die daarna zijn uitgekomen. Je moet ze alleen eerst zelf aanzetten.

Door te tikken op de achterkant van je iPhone kan je Siri activeren, schermafbeeldingen maken, de zaklamp aanzetten en meer.

Stap 1 / Open de instellingen

Open de instellingen op je iPhone. Normaal gezien staat deze app ergens op het beginscherm, al kan het zijn dat je naar links of rechts moet scrollen voor je hem ziet staan. Als je het tandwielicoontje voor de Instellingen-app niet ziet staan op het beginscherm, kan je doorscrollen naar rechts, tot je bij de appbibliotheek aanbelandt. In de zoekbalk die daar bovenaan verschijnt kan je naar ‘Instellingen’ zoeken.

Instellingen-menu iOS

Stap 2 / Toegankelijkheid

Eenmaal je de instellingen gevonden en geopend hebt, zie je je naam en accountgegevens verschijnen. Scrol hier naar beneden tot je de optie ‘Toegankelijkheid’ ziet staan en klik hierop.

Instellingen voor toegankelijkheid iOS

Stap 3 / Tikken op achterkant

Nadat je op ‘Toegankelijkheid’ hebt geduwd, verschijnt er een hele lijst met mogelijkheden. In de categorie ‘Fysiek en motorisch’ druk je op de optie ‘Aanraken’. Deze knop zou meteen zichtbaar moeten zijn. Tenslotte scrol je naar onder: helemaal onderaan bevindt zich de knop ‘Tik op achterkant’. Deze heb je nodig.

Stap 4 / Actie kiezen

In dit scherm kan je kiezen tussen ‘Dubbel tikken’ en ‘Driemaal tikken’. Voor elk van deze handelingen kan je een actie kiezen wanneer je erop klikt. Zo kan je Siri activeren, schermafbeeldingen maken en de zaklamp activeren – om maar enkele mogelijkheden op te noemen.

Actie kiezen voor tikken op achterkant

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business