Tips

Zo schakel je de statusled uit op Sonos-speakers

Sonos Era 300
© Sonos
Ben je helemaal klaar met het statuslampje op jouw Sonos-speaker(s)? Sonos biedt gelukkig de optie 'm uit te schakelen. Wij leggen uit hoe.

Sonos-speakers komen standaard met een statusled. Het lampje geeft onder meer aan of de Sonos-speaker een stabiele (wifi-)connectie heeft, en als de luidspreker gemute is (volume op 0) brand dit lampje groen. Het merendeel van de tijd is er echter weinig aan de hand en brand het lampje wit – om… aan te geven dat alles naar behoren werkt. Nadelig is dat dit lampje ook ‘s nachts aan staat en op sommige modellen voldoende licht geeft om je kamer deels te verlichten.

Uitgelicht artikel Sonos Era 100 wit Sonos Era 100 review: Sonos spant wederom de kroon

Sonos biedt gelukkig een optie om de statusled van jouw systeem uit te schakelen. Afhankelijk van de ruimtes die je hebt aangemaakt (of stereo-paren), moet je dit per speaker afzonderlijk doen of kun je dit met één klik voor meerdere wifi-speakers regelen.

Statuslampje op Sonos uitschakelen

Voor het uitschakelen van de statusled op jouw Sonos-systeem heb je de Sonos-app op Android of iOS nodig. Onderstaande stappen zijn op beide platformen en voor alle speakers in het S2-systeem gelijk. Gebruikers met een speaker in het S1-ecosysteem moeten allicht andere stappen volgen.

  1. Open de Sonos-app
  2. Klik rechtsonder op het tandwiel en klik vervolgens op Systeem
  3. Kies de gewenste ruimte/stereopaar waarvan je het statuslampje wil uitschakelen
  4. Scrol naar onder tot je de instelling ‘Statuslampje’ tegenkomt
  5. Zet de schakelaar uit achter de optie Statuslampje
Sonos statuslampje uitschakelen

Let wel, de instelling zorgt er niet voor dat het statuslampje nooit meer brand. Zet je het volume op 0 (mute) dan springt het ledje alsnog op groen. Dat geldt ook voor als er bijvoorbeeld problemen zijn met de connectie van het systeem.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Waarvoor gebruik je de kabel van je telefoon?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business