Tips

Zo krijg je drie maanden gratis Apple Music

Apple Music
Via Shazam kun je drie maanden gratis Apple Music krijgen als je een iPhone bezit. Hoe je de gratis maanden kan bemachtigen? Laten we direct van start gaan.

Shazam werd in 2018 overgenomen door Apple. Sindsdien is de applicatie op iOS gekoppeld aan de Music-streamingsdienst van de technologiegigant. Dit komt ook nog eens met een extraatje: iPhone-gebruikers krijgen via Shazam namelijk extra (gratis) maanden Apple Music.

Nieuwe klanten krijgen standaard één maand gratis Apple Music. Degenen die hun abonnement via Shazam aanschaffen, tellen daar gerust een of twee maanden bij op en krijgen daarmee dus tot drie maanden gratis toegang tot Music. Hoeveel maanden je gratis krijgt toegewezen hangt af van jouw abonnementsverleden bij de muziekstreamingsdienst. Kreeg je recent al één maand gratis? Dan zul je via Shazam nog slechts één extra gratis maand krijgen.

Voorwaarden gratis Apple Music

Let wel, de aanbieding geldt enkel voor het individuele Music-abonnement. Dit abonnement kun je dus niet delen met gezinsleden. Daarnaast geldt het aanbod enkel voor nieuwe klanten. Loopt er op jouw Apple ID al een Music-abonnement. Dan kun je de gratis maanden ook niet inwisselen.

Verder moet je rekening houden met de voorwaarden van de abonnementsdienst. Nadat de twee of drie maanden zijn verlopen, begint automatisch het betalende abonnement te lopen. Dit kost 10,99 euro per maand. Hiervoor moet op voorhand een betaalmiddel worden ingegeven. Niet van plan de dienst na de gratis periode aan te houden? Zet dan een reminder in je agenda op ten laatste de dag voor het verlopen van het abonnement.

Zo krijg je drie maanden gratis

Wil je drie maanden gratis Apple Music verzilveren? Volg dan onderstaande stappen op jouw iPhone:

  1. Download en open de Shazam-app op jouw iPhone
  2. Veeg het scherm ‘Mijn muziek’ naar boven tot de banner ‘Probeer nu’ verschijnt
  3. Klik in de banner op Probeer het gratis
  4. Selecteer nu Wissel in om de gratis maanden in te wisselen
Apple Music gratis drie maanden

Apple Music opzeggen

Voor het opzeggen van Apple Music kun je terecht in de instellingen-app van je iPhone. Klik bovenaan op je naam en selecteer vervolgens Abonnementen. Beëindig vanuit dat menu het Music-abonnement. Let wel, het gratis abonnement stopt per direct en loopt dus niet door tot het einde van de maand. Opzeggen zouden wij pas doen als de proeftijd er bijna op zit.

Kosten Music-abonnementen

Standaard laat Apple het abonnement doorlopen als individueel Music-abonnement. Dit kost 10,99 euro per maand. Eenmaal het betalende abonnement loopt kun je overstappen naar andere abonnementen. Hieronder vind je alle tarieven (steeds per maand):

  • Individueel: 10,99 euro
  • Student: 5,99 euro
  • Gezin: 16,99 euro

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business