Wire

Dit zijn de huidige ontwikkelingen in de printindustrie

© Onze partner

De constant veranderende wensen van consumenten op het gebied van printen vereisen hoogwaardige, op maat gemaakte en on-demand oplossingen, iets wat ontbreekt bij traditionele printmethodes. Om deze voorkeuren tegemoet te komen, ontwikkelen bedrijven momenteel verschillende innovaties, zoals milieuvriendelijk printen, print automatiseringssystemen en nog veel meer. In dit blog gaan we dieper in op de huidige ontwikkelingen binnen de grafische industrie.

De opkomst van ecologisch drukwerk

De schade aan het milieu die veroorzaakt wordt door traditionele, aardolie gebaseerde inkten is een groot probleem waar de printindustrie mee kampt. Deze inkt zorgt niet alleen voor luchtvervuiling, ze zijn ook nog eens moeilijk te recyclen. Om deze reden is de industrie nu bezig met het ontwikkelen van innovaties die milieuvriendelijke hp inkt patronen produceren, bijvoorbeeld op basis van soja, water en andere duurzame alternatieven. Bovendien zijn deze alternatieven ook veiliger voor de menselijke gezondheid. Daarnaast zorgen deze innovaties ervoor dat de ecologische voetafdruk van de industrie veel kleiner wordt, waardoor er ook een weg vrijgemaakt wordt voor ecologische drukmethoden.

Printen met lasertechnologie

Huidige printmethodes kampen ook met hun onvermogen om zeer stroperige inkten en andere samengestelde materialen zo efficiënt mogelijk op complexe producten en oppervlakken te drukken. Voor dit probleem zijn bedrijven aan het experimenteren met laser gebaseerde printtechnologie, waar gebruik wordt gemaakt van een mondstuk om functionele materialen van dragers op een product over te brengen. Zulke innovaties zorgen er ook voor dat de kosten verlaagd kunnen worden en dat de workflow veel gemakkelijker wordt. Dergelijke printers zijn al op de markt te vinden en leveranciers zoals PrintAbout bieden ook zulke producten naast LED-printers aan.

Printen automatiseren

Toezicht op printprocessen vereist menselijke input, wat er dus ook kan leiden tot fouten die gemaakt kunnen worden in de kwaliteit en efficiëntie. Momenteel zijn bedrijven aan het kijken hoe dit soort zaken meer geautomatiseerd kunnen worden met automatiseringssystemen en AI. Dit soort systemen maken gebruik van een machinelearning algoritme die helpt om zulke workflows te optimaliseren en zelfs onderhoudsbehoeften te voorspellen. Deze verbeteringen kunnen menselijke fouten dus minimaliseren en voor hogere precisie en betrouwbaarheid bij print bewerkingen zorgen. Op de lange termijn kan dit ook betekenen dat men minder betrokken raakt bij het proces, iets wat zijn voordelen en nadelen heeft.

De toekomst van nanotechnologie

Een ander probleem waar drukkerijen mee kampen is het bereiken van hoge resolutie en nauwkeurige details in print, wat ervoor zorgt dat de kwaliteit en functionaliteit van gedrukte producten geminimaliseerd worden. Inkten op basis van nanodeeltjes zorgen ervoor dat de kleur beter verzadigd wordt en ook dat de details haarscherper worden. Zulke nanotechnologie maakt het dus mogelijk om producten te maken die een hogere visuele aantrekkingskracht hebben en ook een lange levensduur hebben. Daarnaast zorgen innovaties binnen nanotechnologie ervoor dat printmogelijkheden bevorderd worden. Hier heeft de industrie profijt aan, aangezien het dan mogelijk wordt om ongekende resolutie en precisie te produceren in geprinte producten.


Dit artikel werd geschreven door een van onze partners en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business