Wire

STARMUS, ondersteund door ESET, onthult het programma voor zijn zevende editie “De toekomst van onze planeet”

© ESET
STARMUS organiseert in Bratislava een inspirerend debat over de toekomst van onze planeet. In mei wordt de Slowaakse hoofdstad een week lang de wereldhoofdstad van de wetenschap.

Voor zijn zevende editie presenteert STARMUS, door ESET ondersteund, een programma (program) dat het meest inspirerende debat over de toekomst van onze planeet belooft te worden. Het prestigieuze STARMUS-festival – het geesteskind van astrofysicus Garik Israelian, PhD, en Queen-gitarist Sir Brian May, PhD in astrofysica – heeft plaatst van 12 tot 17  mei, in Bratislava.

STARMUS begint met het optreden van een legendarische muzikant, die aangekondigd wordt in het volledige programma. Daarna volgen vier dagen exclusieve STARMUS-discussies met meer dan 50 sprekers van wereldklasse en wereldberoemde artiesten. Het zal plaatshebben in het Ondrej Nepela- ijshockeystadion in Bratislava.

ESET, wereldleider in cyberbeveiliging, heeft altijd gepleit voor de vooruitgang van de wetenschap en de impact ervan op de samenleving. Het bedrijf gelooft in de kracht van de wetenschap om betekenisvolle vooruitgang voor de mensheid te bewerkstelligen en zet zich in om deze vooruitgang veilig te stellen door het bieden van op AI gebaseerde beveiligingsoplossingen.

“Ik geloof dat de rol van ESET meer is dan enkel technologische ontwikkelingen en innovatie. Wij verdedigen de vooruitgang die de samenleving heeft geboekt. Wij geloven dat deze vooruitgang mogelijk wordt gemaakt door de wetenschap, die oplossingen biedt voor de vele uitdagingen van de mensheid. Het werk dat we volbrengen om onze gemeenschappen te beschermen tegen cyberbedreigingen is slechts een klein deel van wat de hele wetenschappelijke gemeenschap doet om ons te beschermen tegen ziekten, technologische vooruitgang te stimuleren en de wereld te onderwijzen,” aldus Richard Marko, CEO van ESET, die op de tweede dag een presentatie zal geven, met als titel “Tech for Earth: Rethinking Cybersecurity in the Age of Global Challenges”. Hij zal bijgestaan ​​ worden door Starmus-sprekers, waaronder astronaut Charlie Duke en technologievisionair Tony Fadell.

Voor deze eerste editie gewijd aan de planeet Aarde, presenteert STARMUS de Nobelprijswinnaars  Michel MayorEmmanuelle Charpentier en Kip Thorne, alsook astronauten die geschiedenis hebben geschreven in de ruimterace – Charlie Duke en Chris Hadfield – en wereldiconen, zoals Jane Goodall en muzieklegende Sir Brian May, medeoprichter van het festival. 

Het festival brengt ook exclusieve optredens van de populaire Californische punkrockgroep The Offspring, van Tony Hadley, de voormalige zanger van Spandau Ballet (in de jaren ‘80), evenals unieke liveoptredens die met het volledige programma zullen aangekondigd worden.

Een van de hoogtepunten van STARMUS is de uitreiking van de Stephen Hawking Medal for Science Communication, die uitmuntendheid in vier categorieën beloont: muziek en kunst, wetenschappelijke literatuur, film en entertainment, en levenslange prestaties.

STARMUS, mogelijk gemaakt door ESET, wordt dit jaar ook gesponsord door VÚB Banka, OEGA en KIA Slowakije. Het festival heeft plaats onder de auspiciën van de President van de Slowaakse Republiek en de burgemeester van Bratislava alsook de bescherming van de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Slowakije.

Ticketinformatie

Tickets zijn verkrijgbaar via www.ticketportal.sk en www.starmus.com . Ze geven toegang tot alle festivalevenementen. Tot en met 15 april zijn er kortingen voor vroege inschrijvingen: studententickets kosten 98 euro en 180 euro voor overige deelnemers. Daarna stijgen ze naar 150 euro voor studenten en 250 euro voor overige deelnemers.

Tickets geven toegang tot de exclusieve STARMUS-lezingen (13-17 mei), de Star Party (14 mei), de Stephen Hawking Medal Ceremony en het Sonic Universe Concert (15 mei).

Om meer over STARMUS te vernemen, bezoek www.starmus.com  


Dit artikel werd geschreven door een van onze partners en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business