Wire

ESET opgenomen in Mobile Threat Defense Solutions Landscape-rapport van Forrester

ESET opgenomen in Mobile Threat Defense Solutions Landscape-rapport van Forrester
ⓒ ESET
ESET, een wereldleider in cyberbeveiligingsoplossingen, is opgenomen in het Q1 2024 Mobile Threat Defense (MTD) Solutions Landscape-rapport van Forrester. Forrester, een gerespecteerd analistenbureau, geeft een overzicht van 16 leveranciers, waaronder ESET. Dat maakt van ESET een waardevolle speler in deze markt.

Het belang van bescherming tegen mobiele malware wordt benadrukt in het MTD Solutions Landscape-rapport van Forrester1, waarin staat: “Mobiele toestellen zijn net zo kwetsbaar voor aanvallen als traditionele endpoints zoals laptops en servers, of het nu gaat om kwaadaardige apps, kwetsbaarheden in het besturingssysteem (OS), phishing via berichtenapps die uniek zijn voor mobiele toestellen, of door web-gebaseerde aanvallen.” Het rapport benadrukt ook de uitgebreide mogelijkheden van MTD-oplossingen die ontworpen zijn om mobiele toestellen te beschermen met een striktheidsniveau dat traditioneel voorbehouden is aan ondernemingen.

Deze opname volgt kort op de succesvolle lancering van de ESET Mobile Threat Defense-module, een bewijs van ESET’s inzet voor het bevorderen van mobiele beveiliging. De module integreert naadloos met het ESET PROTECT Platform, zorgt voor uitgebreide dekking van de aanvalsvector van de mobiele vloot, en is zonder prijsstijging opgenomen in alle niveaus van cloud-abonnementen vanaf ESET PROTECT Advanced. Deze integratie zorgt voor een uniform beveiligingsbeheer en schakeltde noodzaak uit om met meerdere consoles of platformen te werken.

“De erkenning in het Forrester MTD Solutions Landscape-rapport onderstreept onze noodzaak aan robuuste verdediging tegen mobiele bedreigingen in het huidige beveiligingsecosysteem”, aldus Jakub Debski, ESET Chief Product Officer. “Nu telewerken de reikwijdte van bedrijfsnetwerken vergroot, zijn mobiele toestellen belangrijke doelwitten voor aanvallers geworden. Onze Mobile Threat Defense-module richt zich niet enkel op traditionele bedreigingen, maar past zich ook aan de unieke kenmerken en uitdagingen van mobiele platformen aan en biedt een complete oplossing die voldoet aan de evoluerende marktbehoeften.”

Het rapport schetst drie kern- en vijf uitgebreide gebruiksscenario’s die cruciale aandachtspunten benadrukken voor organisaties die hun mobiele beveiliging willen versterken. Ondersteuning voor telewerken, beleidsbeheer voor BYD (het gebruik van eigen toestellen) en beveiliging van mobiele apps zijn geïdentificeerd als de belangrijkste gebruiksscenario’s, die de verwachtingen van kopers . 

Analisten merkten ook uitgebreide gebruiksscenario’s op, zoals compliance, beveiliging van onderaannemers, bescherming van leidinggevenden en Zero Trust-endpointbeveiliging. Hoewel niet alle MTD-oplossingen deze gebieden bestrijken, vertegenwoordigen ze de groeiende interesses van kopers. ESET rapporteerde zelf de uitgebreide gebruiksscenario’s van compliance, leidinggevende bescherming en het mobiele kenniswerken als de belangrijkste gebruiksscenario’s waarvoor klanten deze producten selecteren.


Dit artikel werd geschreven door een van onze partners en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business