Nieuws

Apple dicht lek in ontgrendelscherm iPhone

Een nieuwe update voor iOS dicht onder meer een beveiligingslek dat onbevoegden toeliet om het ontgrendelscherm van de iPhone te omzeilen.

Apple heeft iOS 6.1.3 uitgerold via een over-the-air update. De nieuwe versie dicht onder meer een beveiligingslek dat toeliet om het ontgrendelscherm van je iPhone te omzeilen.

De eerste meldingen van het lek dateren al van half februari. Apple heeft zich dus niet meteen gehaast om een oplossing aan te bieden. Nochtans is het ontgrendelscherm een eerste belangrijke bescherming tegen inbraak op je toestel.

[related_article id=”158256″]

Iedereen die de truc om het scherm te omzeilen kende, kon daar misbruik van maken om toegang te krijgen tot de Telefoon-app en de contactenlijst van een iPhone.

Eerder bracht Apple al twee andere updates uit voor iOS 6.1. In iOS 6.1.1 werden verbindingsproblemen met Europese netwerken verholpen, en iOS 6.1.2 bood een oplossing voor synchronisatieproblemen met Exchange-mailservers.

De iPhone is trouwens niet de enige smartphone die met dit probleem te kampen kreeg. Eerder deze maand bleek dat ook het ontgrendelscherm van de Samsung Galaxy S III en Note II te omzeilen is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business