Nieuws

Opvolger Windows 8 komt nog voor kerstmis

Het zou niet lang meer duren voor Windows Blue, de opvolger van Windows 8, zal verschijnen. We lijsten even op wat je kan verwachten. En wanneer...

Tot op vandaag bleven de officiële berichten over Windows Blue erg beperkt. Tami Reller, chief financial officer van de Windows-divisie, verklaart echter dat de informatiesluizen weldra zullen openen.

Onze Amerikaanse collega Mary Jo Foley sprak Reller gisteren op het hoofdkantoor van Microsoft in New York. We lijsten de belangrijkste punten van de Windows 8-opvolger – met als codenaam Windows Blue – even op:

[related_article id=”161452″]

– Reller bevestigt dat het Windows-team de prijs, verpakking en details over Blue in de eerstvolgende weken bekend zal maken. Wellicht op Computex Taipei, Microsoft TechEd of Microsoft Build 2013 in juni.
– Windows Blue is slechts een interne codenaam. Microsoft omschrijft Blue als een update voor Windows 8. Hoeveel nieuwe functies er in Blue zullen zitten, verklapte Reller niet. Ze wil ook niet bevestigen dat het product Windows 8.1 zal heten. Die naam zat in de gelekte vroege versie van Blue.
– Reller antwoordde niet op de vraag of er publieke previews beschikbaar zullen zijn. Ze bevestigde wel dat Blue nog voor het einde van het jaar beschikbaar zal zijn.
– Over een eventuele terugkeer van de Start-knop werd geen woord gerept.
– Tami Reller herhaalde dat Blue niet enkel voor Intel- en ARM-gebaseerde pc’s en tablets wordt gemaakt maar ook afgestemd zal zijn voor kleinere tablets.
– Volgens de geruchten zou Microsoft elk jaar een grote update van haar besturingssysteem doorvoeren. Reller ontkent. “Je moet er niet van uitgaan dat we dit jaarlijks doen. Of zullen doen.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business