Nieuws

Google Drive op Android scant kastickets

Een update brengt een scanner voor kastickets en een nieuwe interface naar Google Drive op Android.

De nieuwe Google Drive op Android heeft een interface die elementen bevat van Google Glass en Google Now. Nieuw zijn de Cards, kaartjes die informatie bevatten.

Een nieuwe scanfunctie laat je een reservekopie maken van belangrijke kasticketten, naamkaartjes en documenten. De tekstherkenningssoftware die al in Google Drive zit, gaat er dan mee aan de slag. Je kan kiezen om te scannen vanuit het ‘add new’-menu, een foto nemen van het document en die veranderen in een doorzoekbare pdf.

[related_article id=”158901″]

De nieuwe interface gebruikt de Card-look van Google+ en Google Play door meer ruitme te laten tussen alle items. De app heeft ook een nieuwe rasterweergave en previews in de vorm van grotere iconen die je al een idee geven wat er in documenten en foto’s staat.

De documentbewerker heeft ook wat wijzigingen ondergaan. Je kan de tekst, uitlijning en kleur van cellen aanpassen in spreadsheets. Iets wat voorheen niet mogelijk was. Je kan ook de grootte en het font van tekst aanpassen.

Dan is er ook nog een optie om per bestand te beslissen om documenten te downloaden naar je lokale toestel om ze ook offline te kunnen bewerken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business