Nieuws

Twitter lanceert video-app Vine nu ook voor Android

Een half jaar na de lancering op iOS heeft Twitter haar Vine-app vandaag ook op Android gelanceerd. De populaire dienst is een soort Instagram voor video's.

Vine werd een half jaar geleden onder de vlag van Twitter op de markt gezet. De start-up achter de app werd al door Twitter opgekocht nog voordat ze goed en wel een product hadden uitgebracht. Eerst kwam de iOS-applicatie en nu is ook het Androidplatform aan de beurt.

Momenteel gebruiken meer dan 13 miljoen mensen deze applicatie waarmee je video"s kan maken die zichzelf herhalen als een soort gif-animatie. De maximale duur van een filmpje is 6 seconden en je kan deze in fasen opnemen, zodat je in die 6 seconden je verhaal kan vertellen. Met de app kan je natuurlijk niet alleen een "Vine" maken en hem delen via Twitter, maar je kan Vines van je vrienden en andere gebruikers bekijken.

[related_article id=”160734″]

Zoom

De eerste Androidversie heeft al een streepje voor op de iOS-versie, namelijk een zoomfunctie. Met zoom kan je de beelden dichterbij halen en zodoende je filmpje nog beter maken.

Twitter vertelt ons dat er de komende weken nog meer updates van de app voor zowel Android als iOS zullen volgen. We kunnen binnenkort ook delen naar Facebook en gebruik maken van hashtags. De beide applicaties zullen niet altijd over dezelfde mogelijkheden beschikken omdat Twitter ook zaken gaat implementeren die alleen op Andoid mogelijk zijn.

Je kan Vine voor Android vanaf nu gratis downloaden in de Google Play Store. De iOS-versie vind je in de Apple App Store.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business