Blog

Dingen die geavanceerde VPN-gebruikers moeten weten

Een VPN is de beste manier om je veiligheid op het internet te waarborgen en om je privacy te beschermen. De meeste gebruikers doen beroep op een VPN om hun internetbrowser te beveiligen, maar een VPN doet nog veel meer dan dat.

VPN’s fungeren als een verbinding tussen de gebruiker en het internet waardoor de ware identiteit van de gebruiker wordt verborgen. Op die manier blijft je ware identiteit dus altijd afgeschermd en blijf je uit het zicht van hackers. De meeste VPN-services zijn onfeilbaar, al zijn ze niet allemaal waterdicht. Toch wordt het ontzettend moeilijk om je apparaat te hacken als je gebruik maakt van een goede VPN.

Alvorens je je inschrijft voor een VPN-service zijn er een aantal dingen die je moet weten. Hieronder zetten we enkele feiten op een rij waarvan de meeste gebruikers zich niet bewust zijn.

Belangrijke feiten over VPN’s

VPN’s beschermen je tegen cyberaanvallen en virussen, maar eigenlijk ben je nog steeds vatbaar voor bedreigingen als de beveiliging van de VPN-server in het gedrang komt. De meeste VPN’s geven aan dat ze je online activiteiten niet controleren en volgen, maar dat is niet altijd helemaal waar. Je gegevens worden opgeslagen en in sommige landen kan de overheid deze informatie opeisen. Als je dit niet wilt, is het belangrijk om de verschillende VPN-diensten goed met elkaar te vergelijken en te kiezen voor een betrouwbare dienst.

Je bent niet helemaal anoniem als je gebruik maakt van een VPN. Als je je inschrijft voor een VPN-service worden sommige gegevens zoals je e-mailadres en IP-adres opgeslagen. Dit is echter niet iets om je zorgen over te maken. VPN-diensten gaan vrijwel nooit je persoonlijke gegevens aan anderen doorgeven. Dit kun je ook nalezen in de privacy instellingen of algemene voorwaarden van de desbetreffende server.

Er wordt vaak beweerd dat een VPN een negatieve invloed zou hebben op je internetsnelheid. Dit kan soms het geval zijn, maar goede VPN’s laten dit niet toe. Je krijgt bij hen dus altijd je werkelijke verbindingssnelheid.

Wereldwijd zijn er ongeveer 30 landen die de online activiteiten van hun burgers in hun macht houden. Dit doen ze door VPN-diensten te verbieden. Deze landen doen dit om ervoor te zorgen dat hun burgers niets doen dat door hen wordt verboden. Enkele van deze landen zijn China, Noord-Korea, Iran, Saoedi-Arabië, Vietnam, Syrië, Rusland en Myanmar.

Tips voor geavanceerde VPN-gebruikers

De meeste gebruikers zijn al goed op de hoogte over hoe ze een VPN moeten gebruiken om hun gegevens en online privacy te beschermen. VPN’s bieden echter nog veel meer mogelijkheden. Hieronder volgen enkele tips voor geavanceerde gebruikers die helpen om een VPN maximaal te benutten.

Sommige bedrijven gebruiken de informatie van je locatie om hogeren prijzen te vragen. Dit zijn bedrijven die online producten of diensten verkopen en de prijzen bepalen aan de hand van de locatie van de klant. Het meest beruchte voorbeeld zijn vliegtickets. Deze bedrijven verwachten dat mensen uit meer welvarende landen ook meer kunnen betalen en passen op die manier hun prijzen aan. Het gevolg hiervan is dat de prijzen van vliegtickets enorm kunnen variëren.

Gelukkig kun je dit probleem eenvoudig oplossen door gebruik te maken van een VPN. Vergeet ook niet om cookies te verwijderen in je browser. Op die manier kan de website je IP-adres van je eerste login niet achterhalen.

De meeste gebruikers weten hoe een VPN hun apparaat beschermt terwijl ze wifi gebruiken. Veel mensen weten echter niet hoe ze het wifi-netwerk zelf kunnen beveiligen. Dit kun je doen door een VPN op je wifi-router te installeren. Op die manier wordt al het verkeer van de apparaten binnen dit netwerk beveiligd. Het is dus niet nodig om een VPN voor elk afzonderlijk apparaat te installeren.

Daarnaast kun je dankzij het gebruik van een VPN tijdsgebonden content omzeilen. We hebben het over websites die je toelaten om hun diensten slechts voor een beperkte tijd te gebruiken. Dit zijn bijvoorbeeld nieuwsbronnen die je bepaalde artikels laten lezen gedurende een opgelegde periode of demo-versies van websites die hun diensten slechts enkele minuten per dag aanbieden.

Op die manier willen deze bedrijven gebruikers pushen om zich aan te sluiten en een betaling over te maken. Dit probleem kan ook gemakkelijk omzeild worden met een VPN. Dergelijke websites volgen de IP-adressen van hun gebruikers om te kunnen zien hoe lang ze al op de site zijn zodat ze hen tijdig kunnen uitschakelen. Je kunt echter eenvoudig je IP-adres wijzigen via je VPN. Dit wordt door de website gezien als een volledig nieuwe persoon.

Conclusie

VPN’s worden vandaag de dag op grote schaal gebruikt door mensen die hun webactiviteiten willen beschermen. VPN’s kunnen echter op nog veel meer veel slimme manieren worden ingezet zoals je hierboven kon lezen. Vanaf nu kun je veel meer uit je VPN halen om nog slimmer op het internet te surfen.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business