Business

Failliet Nonillion vindt overnemer (update)

De Gentse IT-dienstverlener Nonillion heeft begin deze maand de boeken neergelegd. De curator heeft een geïnteresseerde gevonden om twee werknemers en de klantenportfolio over te nemen.

Op 4 maart heeft Nonillion het faillissement aangevraagd. Volgens de curator van het bedrijf was er een te zware kostenstructuur, terwijl de economische situatie te moeilijk werd. Veel tijdelijke detacheringscontracten werden stilgezet, waardoor de inkomsten opdroogden.

“We hadden een aantal grote telecomklanten,” verklaart manager Franky Redant, “en zij hebben veel contracten stopgezet. Bij alle leveranciers, niet alleen bij Nonillion. We zijn dan zelf naar een investeerder beginnen zoeken, maar die hebben we niet gevonden.”

Potentiële overnemer
De curator heeft wel een geïnteresseerde gevonden. Deze zou twee personeelsleden en de klantenportfolio overnemen. Ook de locatie van Nonillion blijft behouden. “De twee andere werknemers hadden de bui zien hangen en hebben zelf al iets anders gezocht. Buiten schuldeisers die in de kou blijven staan zijn er geen slachtoffers”, zegt de curator.

De afgelopen weken is de dienstverlening niet voortgezet. Toch vreest de curator niet dat klanten zullen afhaken: “Iedereen was tevreden over de dienstverlening.”

Manager Franky Redant gaat niet mee over. Hij heeft nog niet beslist wat hij gaat doen. “Maar ik heb in het recente verleden veel tijd gestopt in Enterprise 2.0, ik overweeg om daar iets mee te doen”, zegt hij. Redant sluit niet uit dat hij ooit een bedrijf opstart rond Enterprise 2.0. 

Update 30-3-2010:
Nonillion is verkocht aan Queaso Systems, een IT-dienstverlener uit Erembodegem. Volgens medeoprichter van Queaso Paul De Wilde gaat het bedrijf binnenkort verhuizen naar de kantoren van Nonillion in Gent. Reden van de overname was een stokkende groei bij Queaso. De acquisitie moet dat verhelpen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business