Business

Grote ontslagronde dreigt bij IBM België

Volgens de christelijke vakbond dreigen 200 banen te verdwijnen bij de Belgische afdeling van IBM als gevolg van een wereldwijd herstructureringsplan.

Technologiereus kondigde begin oktober een groot herstructureringsplan aan. Bij die herstructurering zal de organisatorische structuur van het bedrijf volledig omgegooid worden. Het bedrijf wil haar clouddienten duidelijk splitsen van de IT-infrastructuurafdeling. De inkomsten die IBM uit haar infrastructuurdiensten haalt zit al langere tijd in een dalende lijn, en ook de cloudafdeling kan stilaan niet meer wedijveren met grotere spelers in de markt genre AWS, Microsoft Azure en Google Cloud.

Hoewel herstructureringen op langere termijn positief kunnen zijn voor de groei van een bedrijf, maken ze op korte termijn vaak veel slachtoffers onder het werknemersbestand. Dat lijkt ook bij IBM België het geval te zijn. De christelijke vakbond ACV Puls heeft gisterenavond via een persmededeling bekend gemaakt dat 200 banen in de gevarenzone zitten. Dat is bijna een vijfde van het totale aantal werknemers van IBM België dat zijn of haar baan dreigt te verliezen.

Gechoqueerd

De vakbond reageerde gechoqueerd toen zij dat nieuws van de technologiegigant vernamen. De Belgische divisie doet het namelijk zeer goed, en kan al enkele kwartalen op rij mooie resultaten voorleggen. Afgelopen kwartaal werd opnieuw een recordaantal orders binnengehaald. Onlangs werd ook een nieuwe Country Manager voor België en Luxemburg aangekondigd, de heer Bart Windal die vanaf 1 januari 2021 de positie zal innemen. Hij en uittredend country manager Jacques Platieau krijgen dus meteen een zware taak voor de kiezen.

IBM is hierover zelf nog niet naar buiten gekomen met een officieel statement. Daardoor is het voorlopig dus nog wachten op verdere updates. Wat we wel weten, is dat voor medewerkers van IBM België onzekere tijden zijn aangebroken.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business