Business

Macaw helpt Eneco bij inzichten klimaatinspanningen

Data analytics dashboard geeft Eneco inzicht in klimaatinspanningen

Digitale dienstverlener Macaw heeft voor Eneco een data analytics dashboard ontwikkeld om de inspanningen voor haar klimaatplan inzichtelijk te maken, en de betrokkenheid van medewerkers te vergroten. Het dashboard onderscheidt zich in toegankelijkheid en gebruikersgemak dankzij een samenspel van het design- en IT-team.

Klimaatneutraal

Eneco wil in 2035 klimaatneutraal zijn en betrekt bij de uitvoer van het klimaatplan zowel klanten als medewerkers. Via het dashboard – dat à la minute oproepbaar is en makkelijk bereikbaar via intranet, Power BI en grote schermen in het kantoor – kan iedere Eneco-medewerker op elk moment van de dag de actuele status bekijken en zien of men op koers ligt om het grote klimaatdoel te bereiken. 

UX & UI

De ontwikkeling van het dashboard startte met een creatieve fase. Designers dachten na over het User Interface (UI) en het User Experience (UX) design voor een grote en diverse doelgroep, namelijk alle medewerkers van Eneco. Ze zorgden er mede voor dat het dashboard duidelijk en toegankelijk is en hoge bezoekersstatistieken realiseert. Na de creatieve fase volgde de technische ontwikkeling van het dashboard met behulp van Microsoft Power BI.

Gebruikersperspectief in het achterhoofd

‘We zijn erg blij met de samenwerking met Macaw’, aldus Ferry Bouwman, projectleider Asset Innovation & Transformation bij Eneco.

‘Starten met design-sessies was een gouden greep. Het was de eerste keer dat we zo te werk gingen bij het bouwen van een dashboard. Dat was geweldig. En succesvol. Macaw heeft tot in detail nagedacht over hoe informatie gepresenteerd moet worden om 3.000 gebruikers te activeren en te betrekken. Het is echt vanuit gebruikersperspectief gebouwd’, licht Bouwman toe.

Toekomst

In de toekomst wil Eneco het dashboard verder uitbreiden met extra KPI’s, nog meer datagedreven werken en waardecreatie uit data verhogen. En zullen nieuwe dashboards volgen.


Dit is een ingezonden persbericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business