Business

Datascale-up Agilytic lanceert nieuw aanbod voor datagedreven KMO’s

© Agilytic
De databoetiek lanceert een data engineering tak en aanbod om KMO’s te helpen meer waarde uit dataprojecten te halen

Data-, analytics en AI-projecten kennen een ongeziene populariteit. Ook Belgische KMO’s springen op de datakar en gebruiken grote hoeveelheden gegevens om de bedrijfsprocessen te optimaliseren. Alleen lopen ze vaak tegen moeilijk schaalbare projecten en verouderde systemen aan. Daarom lanceert datascale-up Agilytic een data engineering tak en aanbod om KMO’s te helpen meer waarde uit dataprojecten te halen.

De verloren POC

Elk dataproject begint bij een business idee dat door datawetenschappers gevalideerd wordt in een Proof of Concept (POC). Helaas blijven veel projecten in die testfase steken. Eén van de redenen is dat datawetenschappers vaak niet over de juiste vaardigheden beschikken om een prototype om te zetten in een schaalbaar project.

Daarom wint het beroep van data ingenieur vandaag steeds meer aan populariteit. Data engineers benaderen dataprojecten vanuit een praktischere invalshoek. Ze gaan bijvoorbeeld kijken hoe een (cloud)platform efficiënt kan worden gebruikt om een project snel op te schalen of hoe handmatige, repetitieve taken kunnen worden geautomatiseerd om datateams efficiënter te laten werken.

Uit de zandbak

Een goed gemanaged en schaalbaar dataplatform is essentieel voor het succes van elke datagedreven KMO. Met haar nieuw data engineering tak en aanbod wil Agilytic ondernemingen helpen projecten op te zetten die robuust, rendabel en toekomstbestendig zijn. Dat gaat van de opslag van HR-gegevens voor AI-projecten, over de automatische verwerking van documenten, tot dashboards en infrastructuur. 

Gautier Radermecker, Data Engineering Manager bij Agilytic: “Met de opkomst van AI is er een steeds grotere vraag voor robuuste en betrouwbare data-oplossingen. Bij Agilytic willen we AI-projecten ook effectief uit de zandbak halen en ze opschalen, zonder kosten uit het oog te verliezen. Agilytic telt een dertigtal medewerkers, waarvan het grootste deel vandaag data scientists zijn. Eind 2024 willen we een team van een tiental data engineers hebben gebouwd.”


Dit artikel werd geschreven door een van onze partners en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business