Business

Palo Alto Networks lanceert als eerste SOC-platform geoptimaliseerd voor de cloud

© Palo Alto Networks
Dankzij nieuwe functionaliteiten in Cortex XSIAM kunnen SecOps teams vanaf nu bedreigingen in de cloud in real-time detecteren en oplossen

Cybersecurityleider Palo Alto Networks lanceert nieuwe cloudfunctionaliteiten voor SOCs (Security Operations Center). Dankzij innovaties in haar SOC-platform, Cortex XSIAM, kunnen Security-teams cloudbedreigingen vanaf nu detecteren en remediëren in één unieke oplossing. Cortex XSIAM wordt zo het eerste SOC-platform dat geoptimaliseerd is voor de cloud.

Hoewel veel bedrijven in de cloud zitten, zijn veel SOC-oplossingen er niet voor ontworpen. De nieuwe Cortex XSIAM for Cloud-functionaliteiten bieden clouddetectie en -respons aan op één platform. Het platform houdt rekening met de unieke architectuur van cloudapplicaties, begrijpt de bijzondere eigenschappen van cloudbedreigingen, en helpt SOC-analisten met hun real-time security.

Gonen Fink, SVP of Products voor Cortex en Prisma Cloud, zegt: “Cloudbeveiliging toevoegen aan ons Cortex XSIAM-platform past binnen onze strategie om een SOC-platform te bouwen dat aangedreven wordt door AI en automatisatie. Data silos worden zo afgebroken. Dat komt de efficiëntie van onder andere SecOps-teams alleen maar ten goede. Met Cortex XSIAM for Cloud brengen we een eengemaakte security-oplossing op de markt in één platform. Klanten kunnen sneller reageren en veiliger werken.”

De nieuwe Cloudfunctionaliteiten in Cortex XSIAM zijn onder andere:

  • Complete interface en workflow: SOC-analisten hebben dankzij een nieuwe Cloud Command Center een compleet overzicht van alle cloudassets. Securityteams kunnen bedreigingen zo sneller identificeren en remediëren.
  • Uitgebreide security-agent: Een uitgebreide versie van de Cortex XDR Agent combineert de runtime beveiliging van Cortex met de compliance managementfunctionaliteiten van Prisma Cloud voor een complete clouddetectie en – respons. Securityteams hebben zo geen nood meer aan 2 agents en krijgen een betere visibiliteit over hun gehele beveiliging.
  • Native integratie met Prisma Cloud: Dankzij een nieuwe integratie met Prisma Cloud kan onder andere nog meer context worden toegevoegd aan cloudassets, waardoor incidenten bijvoorbeeld nog makkelijker gegroepeerd kunnen worden.

Dit artikel werd geschreven door een van onze partners en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business