Gadgets van de maand: juni 2022

Op zoek naar een leuk nieuw gadget, maar denk je al alles te hebben? Dit zijn onze favoriete gadgets voor juni 2022.

Voor Gadgets van de maand gaat de redactie elke maand op zoek naar een reeks leuke gadgets die je moet hebben. Hieronder vind je een selectie zomerse gadgets die we hebben uitgekozen voor juni 2022.

Bekijk hier ons overzicht van vorige maand

Gadgets van de maand: onze keuze voor juni 2022

Kobo Libra 2

Voor wie houdt van lezen is het altijd een uitdaging: boeken meenemen op reis. Je kan immers niet zonder een spannende thriller, fantasyboek of heerlijke roman op reis. Althans, wij toch niet. Een gigantische tas gevuld met boeken, magazines en meer is dan ook niet altijd mogelijk. Voor wie graag tussen het wandelen door, op de camping of onderweg in het vliegtuig leest, kan een e-reader een perfecte oplossing zijn. Met de Kobo Libra 2 kan de leeservaring haast niet beter.

De e-reader is waterbestendig dankzij IPX8-certificatie en zelfs in de felle zon kan er gemakkelijk gelezen worden. Als de zon ondergaat, hoef je niet te stoppen met lezen: veeg links bovenaan naar omhoog met je vinger terwijl je leest en de schermverlichting wordt feller. Mocht je geen stroom op de camping hebben, hoef je niet te stressen dankzij een batterij die tot wel drie weken meegaat, afhankelijk van je gebruik. Voor iedere leesfanaat die op elk moment van de dag in zijn favoriete verhaal duikt, is de Kobo Libra 2 uitermate geschikt.

Nextbase 622GW 

Stel: je gaat met de auto op reis, of misschien wel met je camper. Je besluit een mooie route te nemen, in de plaats van de kortste rit. En daar valt je mond van open: rijden door de bergen, langs een groot meer of dwars door velden gevuld met bloemen. Je denkt: “had ik dit maar gefilmd’’. Herken je die gedachte? Dan is het een goed moment om een dashcam aan te schaffen. De Nextbase 622GW brengt uitstekende beeldkwaliteit en beeldstabilisatie, zodat je zelfs op de slechtere wegen goed kan filmen.

Fitbit Inspire 2 

Voor wie een actieve zomer de beste zomer is, is er de Fitbit Inspire 2. Of je nu gaat wandelen, fietsen of een andere sport wilt beoefenen: deze fitnesstracker houdt alles keurig voor je bij. De bijbehorende app vertelt je alles over je activiteit en je gezondheid. De tracker bevat een hartslagmeter, en meet je stressniveau, en ademhalingsfrequentie en houdt ook je slaap bij. De Fitbit kan via de gps op je smartphone bijhouden wat voor runs, wandelingen en fietstochten je maakt en brengt ze in kaart. 

Sonos Roam  

Een podcast of muziek beluisteren in de tuin, op de camping: daar is een bluetooth-speaker perfect voor. Hij kan je sound ook een welkome boost geven terwijl je een serie of film kijkt. De Sonos Roam heeft een krachtig geluid en past in elke tas of koffer. Met een IP67-certificering is hij stof- en waterbestendig, wat dus op reis of in de tuin ideaal is. De speaker kan zowel verticaal als horizontaal neergelegd worden, zodat je er altijd een plekje voor vindt. 

Nintendo Switch OLED 

Voor onderweg, op een loungeset of in het vliegtuig: er is altijd tijd voor games. Laat de Nintendo Switch OLED dat nog een extra prettige speelervaring geven met het prachtige scherm. Het display van deze Switch-versie is groter en (zoals de naam al weggeeft) een OLED-exemplaar. De uitklapbare standaard aan de achterkant van het scherm zorgt ervoor dat je de Switch gemakkelijk op een tafeltje zet en lekker achterover kunt leunen terwijl je een game speelt. Ook heeft de OLED een opslag van 64GB in de plaats van de gebruikelijke 32GB. Je kan dus gemakkelijk wat games installeren voor je in het vliegtuig stapt of naar de camping vertrekt. 

DJI Mini 2 

Wie ervan houdt om mooie video’s te maken van de reis of de vakantie kan eigenlijk al geen drone meer missen. Of je nu je bestemming mooi wil vastleggen of juist in de natuur een rondje vliegt: een drone is de ideale manier om het allemaal te filmen. De DJI Mini 2 is een compacte drone die niet onderschat mag worden: hij kan namelijk filmen in 4K. Dat doet hij uiterst stabiel, zelfs als het buiten behoorlijk waait. In zulke weeromstandigheden kan je ongeveer 30 minuten vliegen op een enkele accuduur. Is de drone leeg, kan je deze gemakkelijk via usb-c opladen. Met de handige app laat je de drone opstijgen en landen, vind je een kaart, een sluiterknop en een moduswisselaar. Ook kun je in de app naar je galerij om je beeldmateriaal gemakkelijk te bekijken. Wil je voor het eerst een drone aanschaffen en ben je op zoek naar eentje die gemakkelijk meegaat? Dan is de DJI Mini 2 iets voor jou en je vakantie. 

iPad 10.2 (2021) 

Een tablet: er zijn maar weinig mensen die er geen hebben in 2022. Mogelijk ben je op zoek naar eentje die je gemakkelijk in het vliegtuig mee kan nemen, eentje waarop je gemakkelijk op de camping een film kan kijken of misschien wil je op een hete zomeravond nog even lekker buiten bingewatchen. Als je op zoek bent naar een krachtige tablet met goed afgewerkte software, dan is de iPad 10.2 (2021) uitermate geschikt.

Het scherm heeft, zoals de naam al weggeeft, een schermdiagonaal van 10,2 inch (25,9 cm) en bevat True Tone-technologie. Hierdoor passen de kleuren en helderheid zich automatisch aan naar de verlichting in je omgeving. Zo is het scherm altijd gemakkelijk te gebruiken en te af te lezen. De batterij gaat 10 uur mee en laadt zich in drie uur op door middel van een 20W-lader, wat ideaal is als je een dag onderweg bent. De selfiecamera is 12MP sterk en heeft een Center Stage-functie: hierdoor ben je altijd in beeld. Mocht je dus even naar huis of vrienden willen bellen, gaat dit uitstekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business