Koopgidsen

Gadgets van de maand: september 2022

Gadgets van de maand september 2022
Op zoek naar een leuk nieuw gadget, maar denk je al alles te hebben? Dit zijn onze favoriete gadgets voor september 2022.

Voor Gadgets van de maand gaat de redactie elke maand op zoek naar een reeks leuke gadgets die je moet hebben. Hieronder vind je een selectie zomerse gadgets die we hebben uitgekozen voor september 2022.

Gadgets van de maand: onze keuze voor september 2022

Therabody Wave Roller

Gebruik je momenteel een klassieke foamroller om spierpijn in je rug weg te werken en kan wat meer technologie in je leven geen kwaad? Dan heeft Therabody met de Wave Roller het perfecte product voor jou. De roller laat zich via een app bedienen en biedt onder andere vibratietherapie met een vijftal standen, om de rolsessies effectiever te maken. Ook heeft het bedrijf een golfpatroon toegepast op de roller, om spierpijn en kriebels nog sneller te doen verdwijnen. Het oppervlak van de roller is volgens Therabody gemaakt van hypoallergeen materiaal, waardoor je ook tijdens de langste sessies geen last van je huid krijgt. Volgens de fabrikant kunnen die sessies tot maximaal 3 uur duren; daarna moet de roller worden opgeladen.

Urbanista Los Angeles

Een hoofdtelefoon die je nooit meer hoeft op te laden? Het kan. Nee: echt. Urbanista bracht enige tijd geleden zijn Los Angeles-hoofdtelefoon op de markt… met een zonnepaneel dat verwerkt zit in de hoofdband. Het bedrijf zegt dat de hoofdtelefoon ‘onbeperkte afspeeltijd’ biedt, zonder dat je hem daarvoor aan de lader hoeft te leggen. Of dat ook het geval is als je hem met name binnenshuis gebruikt, is niet bekend. Indrukwekkend is het alvast wel, zeker als je meerekent dat de hoofdtelefoon actieve ruisonderdrukking ondersteunt, en het een over-ear exemplaar met 40mm-drivers is. Wat de hoofdtelefoon zelf betreft, biedt hij on-ear-detectie om muziek automatisch te stoppen en laat de hoofdtelefoon je met Google Assistent of Siri praten. Voor de oplaadontkenners onder ons, is dit dus de perfecte hoofdtelefoon. Hij kost wel wat, maar dan bespaar je op oplaadbeurten.

Asus Zenfone 9

In een wereld van alsmaar grotere smartphones, neemt Asus het heft in eigen handen. Als enige fabrikant durven ze het nog aan een nieuw toestel te introduceren met een scherm dat kleiner is dan 6 inch, de iPhone SE (2022) daargelaten. Het kleinere formaat zegt gelukkig niks over zijn slagkracht. Onderhuids vinden we op de Zenfone 9 namelijk de razendsnelle Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1-chipset, de snelste mobiele chipset van dit moment. Je kan daarnaast genieten van geluid vol bas en een batterij die je ook na een zware werkdag niet in de steek laat. Onder de streep is het dé kleine Android-smartphone van dit moment, en misschien wel de laatste van zijn soort – rest in peace, Sony Xperia Compact-serie. Het high-endkarakter van de Asus Zenfone 9 komt wel met een aardig prijskaartje: het toestel kost namelijk 799 euro.

Twelve South HiRise3

Net een iPhone gekocht met MagSafe en ben je nog op zoek naar het perfecte accessoire om hem op je bureau te kunnen neerzetten? Kijk niet verder dan de Twelve South HiRise3. De bureaustandaard voor je iPhone vangt drie vliegen in een klap: hij kan namelijk je iPhone vasthouden en biedt daarnaast plaats aan AirPods op zijn basis en de achterzijde herbergt een laadplek voor een Apple Watch. Overigens kan de oplaadplek voor de Apple AirPods ook gebruikt worden als laadplek voor een tweede telefoon. Let er wel op dat de standaard nog een losse lader vereist om te werken, specifiek een lader met minimaal 20 watt vermogen. Heb je die in huis, dan kan het genot beginnen. Dat genot komt in twee kleuren: zwart en wit.

App van de maand: BeReal

BeReal is na TikTok het nieuwste sociale medium dat onze harten probeert te veroveren. Niet met gekke filmpjes, perfecte vakantiekiekjes of (lange) chatsessies, maar met ons échte leven. Nadat je bent aangemeld bij de dienst, kan je eigenlijk vrijwel niks met de app. Tenminste, tot je een notificatie van BeReal ontvangt. De app vraagt je op dat moment om alles dat je vasthebt te laten vallen, om een foto te maken van jezelf en je omgeving.

Zo zie je dus niet alleen de vakantiekiekjes uit Griekenland, maar ook de werkkamer van collega’s en werkelijk alle andere echte situaties. Hoewel dat niet zo aantrekkelijk klinkt, is het wel een verfrissende manier om je leven met vrienden te delen. Je ziet wat er echt bij hen speelt, niet hetgeen dat goed ‘scoort’ op Instagram, TikTok, Twitter en talrijke andere platformen. Als je BeReal eenmaal begint te gebruiken, vraagt het wel enige discipline en een ‘okaaaay, let’s goooo’-mentaliteit. Een foto van een alledaagse omgeving delen klinkt misschien saai, maar zitten we soms niet allemaal in hetzelfde, saaie schuitje? Juist. Tijd om met z’n allen BeReal te installeren dus.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business