Gadgets van de maand augustus

Op zoek naar een leuk nieuw gadget, maar denk je al alles te hebben? Dit zijn onze favoriete gadgets voor augustus 2022.


Voor Gadgets van de maand gaat de redactie elke maand op zoek naar een reeks leuke gadgets die je moet hebben. Hieronder vind je een selectie zomerse gadgets die we hebben uitgekozen voor juni 2022.

Gadgets van de maand: onze keuze voor juni 2022

Nothing Phone (1)

De Nothing Phone (1) is nu al de meest bijzondere smartphone die in 2022 gelanceerd zal worden. Niet alleen omdat het de intrede van een nieuw merk is, maar ook omdat de lancering gepaard ging met een hypecampagne waar zelfs Apple jaloers van wordt. De missie van Nothing is om technologie weer ‘spannend’ te maken. Dat doet de Nothing Phone (1) voorlopig wel enkel met zijn design. De rug van de smartphone is doorzichtig met Glyph-leds die je kan laten oplichten wanneer je bijvoorbeeld gebeld wordt. Die lichteffecten zal je ook zelf mee kunnen instellen. Qua specificaties en prijs dien je de Nothing Phone (1) in het middensegment te plaatsen, van waaruit hij de vlaggenschepen wil kunnen uitdagen. Wil je de Nothing Phone (1) kopen, dan zal je wel een beetje geduld moeten oefenen, want Nothing heeft eerst nog 200.000 vooruitbestellingen af te werken.

Gadgets van de maand

NuraTrue earbuds

Een goed paar draadloze oortjes is vandaag bijna een noodzaak geworden. De oortjes van Nura zijn hun tijd ver vooruit. Met de recent uitgebrachte NuraTrue Pro zijn ze inmiddels al aan hun derde generatie toe. Wat zo bijzonder is aan de oortjes van Nura is dat ze een uniek profiel van je gehoorgang maken door tonen die terugkeren uit de gehoorgang op te nemen. Zo kunnen de oortjes de inkomende audio optimaliseren om je letterlijk een muziekbeleving op maat te geven. De NuraTrue Pro voegen daar nog eens lossless audio aan toe om het kwaliteitsverlies door bluetooth tot een minimum te reduceren, spatial audio om een 360°-effect te creëren en adaptieve ruisonderdrukking. Je favoriete nummers zullen nog nooit zo goed geklonken hebben. De oortjes zijn voorlopig exclusief te koop via Kickstarter.


DJI Mini 3 Pro

Elk jaar kleinere en betere drones maken: voor DJI is het een koud kunstje. Dat bewijzen ze met hun nieuwste meesterwerk, de DJI Mini 3 Pro. Deze compact drone heeft een totaalgewicht van slechts 249 gram, wat betekent dat je geen brevet hoeft te hebben om met deze drone te vliegen. Voor de onervaren dronepiloten beschikt de drone over ogen op zijn voor-, onder- en achterkant en hij zoekt mee naar een ontsnappingsroute wanneer een obstakel akelig dichtbij komt. DJI introduceert ook weer heel wat nieuwe camerafuncties om unieke vluchtbeelden van je omgeving te maken. Een laatste nieuwigheid is een controller met een 5,5 inch groot touchdisplay dat je smartphone kan vervangen. De DJI Mini 3 Pro is zonder twijfel een van de meest geavanceerde drones die je in 2022 kan kopen.

Gadgets van de maand

Joto waterdichte telefoonhoes

Op warme zomerdagen begeven we ons graag in de buurt van water; zij het zwembaden, zwemvijvers of de zee. Helaas zijn smartphones niet de beste zwemmers en een ongelukje is snel gebeurd. In het achtergrondstuk over IP-certificeren leer je dat je daar niet blind op mag vertrouwen, dus kan je je smartphone beter zo goed mogelijk beschermen als je verfrissing wil zoeken. Een waterdichte telefoonhoes kan daarbij helpen. Deze hoes van Joto heeft universele afmetingen en kan dus de meeste smartphones tot en met een maximale diagonaalgrootte van 7 inch veilig opbergen. Volgens de fabrikant kan je zorgeloos zwemmen met je smartphone en onder water foto’s nemen van de fauna en flora. We raden aan nog altijd wel een beetje voorzichtig te blijven, maar je hoeft ook geen hartstilstand meer te krijgen als er een spatje water op je smartphone valt.

App van de maand: Rome2Rio

Bij het plannen van een roadtrip komt veel voorbereidend werk kijken. Zeker wanneer je ecologisch wil reizen met het openbaar vervoer, kan het een hele zoektocht zijn om uit te zoeken hoe je op de snelste manier van punt A naar B reist. Met Rome2Rio wordt dit echter allemaal kinderspel. Je geeft gewoon in de zoekbalk je vertrekpunt, eindbestemming en reisdatum in en Rome2Rio pluist alles voor je uit.

De app kent alle globale routes en uurroosters van bussen, treinen, vliegtuigen en zelfs ferry’s uit het hoofd. Zo krijg je in geen tijd de snelste, maar ook goedkoopste routes voorgeschoteld, rekening houdend met eventuele tussenstops. Om je reis in één klap vast te leggen, kan je via Rome2Rio je transport boeken en naar interessante deals voor hotels en huurauto’s zoeken. De tool is online beschikbaar en ook als app te downloaden voor Android en iOS. Je volgende reis begint op Rome2Rio.

Gadgets van de maand