Koopgidsen

Gadgets van de maand: oktober 2022

Gadgets van de maand oktober 2022
Op zoek naar een leuk nieuw gadget, maar denk je al alles te hebben? Dit zijn onze favoriete gadgets voor oktober 2022.

Elke maand gaat de redactie op zoek naar de leukste hebbedingen in technologieland. Dit is onze nieuwste lading favoriete gadgets.

Gadgets van de maand: onze keuze voor oktober 2022

Logitech Litra Glow

Thuiswerken is inmiddels de norm; het lijkt er niet op dat dit op korte termijn gaat veranderen. Je raakt er dus beter aan gewend. Onderdeel hiervan is ook dat je wellicht je thuiskantoor wat moet pimpen. Uiteraard hoef je geen kunst aan je muur te hangen of andere meubels aan te schaffen, maar extra verlichting voor je gezicht kan je set-up alvast klaarmaken voor de duistere dagen die aanstaande zijn. Logitechs Litra Glow is een goed voorbeeld van zulk licht. Zie het als studioverlichting, maar dan voor het thuiskantoor. Zet het tijdens je meetings aan en je bent meteen een stuk beter zichtbaar. Zeker oudere webcams hebben nog wel eens moeite je niet volledig in het duister te laten vallen. In zo’n geval kan de Litra Glow je dus prima bedienen. Handig is ook dat de lamp zich middels sensoren op zijn omgeving aanpast. Zo ben je nooit overmatig belicht.

Logitech Litra Glow Gadget

Glorious Model I

Wist je dat sommige fabrikanten alles op alles zetten om de lichtste muizen te maken? Glorious is zo’n merk met, op het moment van schrijven, drie van de lichtste gamingmuizen die je kan aanschaffen. Het lage gewicht maakt dat je ze nog sneller over je bureau kan bewegen en maakt het ook makkelijker om de muis op te tillen tijdens het gamen. Als je niet gamet, blijft het lage gewicht overigens nog altijd een voordeel. Het zorgt er namelijk voor dat je pols onder de streep minder belast raakt door het constante verplaatsen van de muis. Bovendien is de Model I van Glorious voorzien van inkepingen in het ontwerp van de muis waardoor je minder snel zweet als je de muis gebruikt. Ben je daarnaast nog fan van extra knoppen op je muis om sneller tussen applicaties te wisselen of andere acties uit te voeren, dan mag je de Model I zeker niet missen. De muis is verkrijgbaar in het zwart en wit.

glorious model i gadget

Meeting Owl Pro

In tegenstelling tot de Litra Glow van Logitech is dit geen gadget voor thuisgebruik. Wel is het een ontzettend gaaf gadget voor op kantoor. Owl Labs’ Meeting Owl Pro is namelijk een van de meest geavanceerde conferentiecamera’s die je kan gebruiken bij videogesprekken via bijvoorbeeld Meet, Slack, Teams en Zoom. Het bijzondere van deze speaker en webcam is dat hij zijn camera’s kan focussen op degenen die aan het praten zijn. Hiervoor biedt hij een 360-gradencamera en acht microfoons om te ontdekken waar het geluid vandaan komt. De conferentiecamera biedt verder een uniek ontwerp dat een uil moet nabootsen, met twee lampjes voorop die laten zien of de camera of microfoon in gebruik zijn. Met één klik op de knop kan je gemakkelijk de microfoon uitzetten. Privacy is, zeker op kantoor, immers een must anno 2022. Voor het gehele pakket betaal je wel een flink prijsje: de Meeting Owl Pro kost ongeveer 1.100 euro, afhankelijk van de retailer en het moment waarop je hem aanschaft.

meeting owl pro gadget

Anker 543-kabels

Een kabel als gadget van de maand? Jazeker. Dit is namelijk niet zomaar een kabel, maar een van de eerste exemplaren die uit biologisch afbreekbare materialen is opgetrokken. Anker zegt dat zijn 543-kabels zijn gemaakt van maïsplanten en de resten van suikerriet. Hierdoor zijn de kabels een pak minder schadelijk voor het milieu dan reguliere kabels die uit plastic worden opgetrokken. Dat heeft volgens de technologiegigant geen invloed op de levensduur van de usb-kabels; die ligt met 20.000 buigacties in lijn met andere usb-kabels. Bovendien is de kabel volledig up-to-spec met wat je tegenwoordig mag verwachten van usb-c, met ondersteuning voor 100 watt snelladen. Datasnelheden liggen met USB 2.0-ondersteuning wel wat lager dan je wellicht zou hopen, maar als je de kabels enkel gebruikt om mee op te laden, zal je daar weinig van merken.

anker 543 kabel gadget

App van de maand: VSCO

Wil je snel je foto’s van je vakantie bewerken zonder ze daarvoor op je computer te moeten zetten? Kijk dan zeker eens naar VSCO. De app vormt een combinatie tussen een digitale community en de mogelijkheid om je foto’s te bewerken en direct in die community te delen. Het community-aspect moet je maar net aanspreken, al ben je niet verplicht om er ook daadwerkelijk gebruik van te maken. Wil je enkel je foto’s bewerken, en deel je ze liever niet op VSCO? Ook dat is geenenkel probleem.

Nadat je de app hebt opgestart, kan je direct je foto’s vanuit je galerij in de VSCO-studio-omgeving laden. Vandaaruit kan je foto’s afzonderlijk bewerken. Bij het bewerken kan je denken aan opties als het wijzigen van de helderheid, het contrast, de witbalans en scherpte van de foto. Verder kan je kiezen uit een reeks presetfilters om over de foto te leggen. Uiteraard wordt de kleurweergave van je foto wel minder realistisch, maar het geeft je kiekje tegelijk wel de perfecte uitstraling voor op social media. Het enige nadeel is wel dat je slechts een beperkt aantal opties gratis kan gebruiken. Wil je andere filters of instellingen gebruiken, dan moet je daarvoor 29,49 euro per jaar of 7,99 euro per maand betalen (tarieven op het moment van schrijven).

vsco app
ankerdealsgadgets van de maandlogitechontspanning

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals