Nieuws

Darik’s Boot and Nuke 2.0.0

Je wilt je pc doneren of doorverkopen? Met Darik’s Boot and Nuke, kortweg DBAN, zorg je ervoor dat er geen gegevens meer op je schijf achterblijven.

Je schijf even formatteren is namelijk niet voldoende. Alle bytes een aantal keren overschrijven wél, en dat is precies wat DBAN doet. Je haalt de tool binnen als een ISO-bestand, dat je vervolgens naar een opstartbare cd brandt (bijvoorbeeld met de gratis tool CDBurnerXP).

Vervolgens start je de pc met de cd op. Zodra je de Enter-toets indrukt, start je DBAN in een interactieve modus op en krijg je een overzicht van de aangesloten media te zien.

[download_file]

Met de toetsen J en K blader je door dit overzicht, en met de spatiebalk geef je te kennen dat je een geselecteerd medium (of een partitie) wilt shredden – overschrijven met pseudo-willekeurige data dus. Met F10 zet je dit proces in gang.

Je kunt echter ook zelf bepalen hoe grondig dit overschrijfproces moet zijn. Met de letters P, M, R en V duid je namelijk respectievelijk de pseudo-willekeurige tekensgenerator, het versnipperalgoritme, het aantal rondes en de eventuele verificatiemethode aan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business