Kamasutra vaakst illegaal gedownload e-boek

In navolging van de populairste films en games op BitTorrent is er nu ook een lijst van vaakst gedownloade e-boeken. De conclusie is duidelijk: we downloaden vooral seks.

De top tien is afkomstig van Freakbits, een zustersite van Torrentfreak. Het is niet zeker in hoeverre de surfers gericht op zoek gingen naar gratis boeken, dan wel naar een gemakkelijke downloadplaats. De Kamasutra, die de lijst aanvoert, is immers ook op andere sites vrij verkrijgbaar.

Alle titels werden tussen de honderdduizend en tweehonderdvijftigduizend keer gedownload. Dat is een stuk minder dan de tien populairste films en games op BitTorrent. Het gaat voor alle duidelijkheid om titels die via BitTorrent werden gedownload en dus niet om verkochte e-boeken.

De rest van de lijst valt grotendeels in hetzelfde genre. Zo vinden we, naast de Kamasutra, op de derde plaats ‘The Complete Idiot’s Guide to Amazing Sex’.

Toch hebben we een sterk vermoeden dat er nog links zijn tussen de boeken uit de top tien. Zo vinden we op de negende plaats ‘Nude Photography – The Art And The Craft’, en op de tweede plaats ‘Adobe Photoshop Secrets’.

Minder voor de hand liggende titels in de top tien zijn onder meer ‘The Lost Notebooks of Leonardo da Vinci’ op de vierde plaats en ‘Solar House – A Guide for the Solar Designer’ op nummer vijf. De volledige Twilight-reeks staat als enige mainstreamtitel in de top tien.

De volledige top 10:

  1. Kamasutra
  2. Adobe Photoshop Secrets
  3. The Complete Idiot’s Guide to Amazing Sex
  4. The Lost Notebooks of Leonardo da Vinci
  5. Solar House – A Guide for the Solar Designer
  6. Before Pornography – Erotic Writing In Early Modern England
  7. Twilight – Complete Series
  8. How To Get Anyone To Say YES – The Science Of Influence
  9. Nude Photography – The Art And The Craft
  10. Fix It – How To Do All Those Little Repair Jobs Around The Home

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Welke antivirussoftware gebruik jij?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business