Nieuws

CES: Microsoft lanceert Project Natal dit jaar

Steve Ballmer, directeur van Microsoft, presenteerde aan de vooravond van de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas de HP Slate-pc, een minilaptop en e-reader met touchscreen en Windows 7 als besturingssysteem. Microsoft lanceert komende zomer ook Project Natal, geavanceerde technologie om de Xbox-spelconsole via lichaamsbewegingen aan te sturen.

Op de plek waar Bill Gates in 2008 zijn pensioen officieel aankondigde, blikte Ballmer terug op een voor Microsoft succesvol 2009, met onder meer de lancering van Windows 7.

Na een filmpje waarin Saturday Night Live-presentator Seth Meyers Microsoft dankt voor al die geweldige technologie, haalde Ballmer ook een HTC HD2 uit zijn broekzak. T-Mobile zal deze ultradunne Windows-telefoon vanaf de lente exclusief verkopen in de VS.

Geen Courier, wel de HP Slate-pc
De voorgestelde HP Slate-computer blijkt uiteindelijk niet de Courier, de multitouch tablet-pc waarover waarnemers enige tijd speculeerden. Hewlett-Packard en Microsoft sloten ook een overeenkomst om Bing als standaard zoekmachine en MSN als homepage te gebruiken op alle verkochte HP-computers.

Steve Ballmer kondigde verder een hele reeks kleine nieuwigheden aan, zoals extra functionaliteiten voor Bing Maps (de Microsoft-tegenhanger van Google Maps), extra overgangen voor Powerpoint-slides en een softwareplatform voor mobiele video op aanvraag (Mediaroom 2.0).

Project Natal
Microsoft realiseert komend jaar eveneens belangrijkste innovaties op gamingvlak. Naast een concrete datum voor de lancering van Project Natal, komt het bedrijf uit Redmond met een heleboel nieuwe games voor de Xbox 360 (waaronder Halo Reach) en een reeks klassieke arcadespellen voor de Xbox Live.

update 16u37: kop aangepast

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business