Gmail als standaardadres in Outlook

Als ik op internet iemand via een contactknop wil mailen, dan start Outlook steevast op met het e-mailadres van mijn provider. Hoe kan ik hier standaard mijn Gmailadres zien verschijnen?
Jos Baert

Afhankelijk van wat je nog (niet) hebt ingesteld, is hier wel enig voorbereidend werk mee gemoeid. We nemen hier Outlook Express als voorbeeld, maar de werkwijze in Outlook en Windows Mail is nagenoeg hetzelfde.

We gaan er eerst van uit dat je op dit moment al probleemloos mails met je Gmailaccount als afzendadres kunt versturen in Outlook (Express). In dat geval is het vrij eenvoudig: start Outlook Express op, open het menu Extra en kies Accounts.

Selecteer je Gmailaccount en druk op de knop ‘Als standaard instellen’. Klaar! Besef wel dat voortaan dit afzendadres standaard in elk nieuw e-mailbericht zal prijken. Waar je het uiteraard wel nog kunt wijzigen via het pijltje achter aan het VAN-veld.

Wat echter als het binnen Outlook Express niet lukt mails te versturen (of te ontvangen)? Dan maken we daarvoor eerst een nieuw account. Open hiervoor opnieuw het menu Extra en kies Accounts, waarna je Toevoegen, E-mail selecteert.

Vul je naam en Gmailadres in, voer bij POP3-server POP.GMAIL.COM in en bij de SMTP-server SMTP.GMAIL.COM. Vul je volledige Gmailadres in bij Accountnaam, evenals het bijhorende wachtwoord. Voltooi de procedure. Dubbelklik nu op het nieuw aangemaakte account.

Open het tabblad Servers en plaats een vinkje bij ‘Voor deze server is verificatie vereist’. Over naar het tabblad Geavanceerd: vul de twee vinkjes in bij ‘Voor deze server is een beveiligde verbinding (SSL) nodig’, geef SMTP het poortnummer 465 mee en POP3 poortnummer 995. Bevestig met OK.

Nog een laatste stap… Meld je aan bij www.gmail.com en klik rechtsboven op Instellingen. Klik vervolgens op Doorsturen en POP/IMAP en stip de optie ‘POP inschakelen voor alle berichten’ aan, waarna je bevestigt met Wijzigingen opslaan. Zo, dat is geregeld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business