Nieuws

Migratie van MySQL makkelijker

Microsoft werkt aan een stuk software dat de migratie van MySQL naar SQL Server moet vergemakkelijken. Ook de overstap naar SQL Azure, het cloudaanbod, wordt eenvoudiger.

Op dit ogenblik bevindt de migratiesoftware zich nog in een vroege testfase. Het is een Community Technology Preview, versie 1.0. Dat is de fase die Microsoft inlast tussen bètaversies en de definitieve vrijgave van een product.

Er bestaat een versie voor SQL Server 2005 en SQL Server 2008. Allebei kunnen ze databanken migreren vanuit MySQL 4.1, 5.0 en 5.1. Maar alleen de versie voor SQL Server 2008 kan ook migreren richting Azure-cloud.

[related_article id=”161452″]

De tool voor SQL-migraties is een onderdeel van de Microsoft SQL Server Migration Assistant-toolkit (SMMA). Dat is een suite die de gevolgen van een databankmigratie inschat en het overzetten van gegevens automatiseert.

Oracle
Nu MySQL naar alle waarschijnlijkheid bij Oracle ingelijfd wordt, is de tool van Microsoft een belangrijke stap in de concurrentiestrijd om de databanken.

Als de acquisitie van Sun en MySQL doorgaat, kan worden verwacht dat Oracle software gaat maken voor een overstap in de andere richting.

Met een bijdrage van Mary-Jo Foley

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business