Microsoft werkt aan een stuk software dat de migratie van MySQL naar SQL Server moet vergemakkelijken. Ook de overstap naar SQL Azure, het cloudaanbod, wordt eenvoudiger. Op dit ogenblik bevindt de migratiesoftware zich nog in een vroege testfase. Het is een Community Technology Preview, versie 1.0. Dat is de fase die Microsoft inlast tussen bètaversies […]

Advertentie

Microsoft werkt aan een stuk software dat de migratie van MySQL naar SQL Server moet vergemakkelijken. Ook de overstap naar SQL Azure, het cloudaanbod, wordt eenvoudiger.

Op dit ogenblik bevindt de migratiesoftware zich nog in een vroege testfase. Het is een Community Technology Preview, versie 1.0. Dat is de fase die Microsoft inlast tussen bètaversies en de definitieve vrijgave van een product.

Er bestaat een versie voor SQL Server 2005 en SQL Server 2008. Allebei kunnen ze databanken migreren vanuit MySQL 4.1, 5.0 en 5.1. Maar alleen de versie voor SQL Server 2008 kan ook migreren richting Azure-cloud.

[related_article id=”161452″]

De tool voor SQL-migraties is een onderdeel van de Microsoft SQL Server Migration Assistant-toolkit (SMMA). Dat is een suite die de gevolgen van een databankmigratie inschat en het overzetten van gegevens automatiseert.

Oracle
Nu MySQL naar alle waarschijnlijkheid bij Oracle ingelijfd wordt, is de tool van Microsoft een belangrijke stap in de concurrentiestrijd om de databanken.

Als de acquisitie van Sun en MySQL doorgaat, kan worden verwacht dat Oracle software gaat maken voor een overstap in de andere richting.

Met een bijdrage van Mary-Jo Foley