Nieuws

Bloggen steeds minder populair bij jongeren

Sociaalnetwerksites zoals Facebook winnen steeds meer aan populariteit bij tieners en jongvolwassenen. En dat is de voorbije jaren ten koste gegaan van het klassieke bloggen, blijkt uit een recent onderzoek.

In 2006 had zo’n 28 procent van de Amerikaanse tieners en jongvolwassenen tussen 12 en 29 een blog, volgens de resultaten van een peiling die is uitgevoerd door het Pew Research Center. Eind 2009 zijn die cijfers teruggevallen tot 14 procent bij de tieners (12-17 jaar) en 15 procent bij de 18- tot 29-jarigen.

Tijdens diezelfde periode steeg het aantal bloggende dertigplussers van 7 procent in 2006 tot 11 procent in 2009.

Driekwart jongeren zit op netwerksites
De onderzoekers wijten de terugval van bloggen aan de manier waarop de jongere internetgeneratie gebruikmaakt van het internet, en sociale netwerken in het bijzonder. Zowat driekwart (73 procent) van hen zit op netwerksites zoals Facebook en Myspace. Dat aantal zakt spectaculair naarmate gebruikers ouder worden: in de herfst van 2009 was maar veertig procent van de ondervraagde dertigplussers actief op sociaalnetwerksites.

De kwantitatieve resultaten van dit onderzoek zijn gebaseerd op data uit telefooninterviews, uitgevoerd door Princeton Survey Research International bij achthonderd Amerikaanse tieners tussen 12 en 17 (en een ouder of een voogd).

Het onderzoek maakt deel uit van een reeks studies van het Pew Research Center die het gedrag, de waarden en meningen van moderne tieners en twintigers in kaart brengen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business