FBI wil lijst bezochte websites

De FBI wil dat Amerikaanse internetproviders bijhouden wie welke websites bezoekt. Het bureau wil de gegevens gebruiken als hulpmiddel bij onderzoeken naar ernstige criminaliteit.

Het gaat voorlopig niet om een wetsvoorstel. Wel heeft FBI-directeur Robert Mueller laten weten dat hij het bewaren van de informatie steunt.

Gret Motta, hoofd van de afdeling digitale bewijzen bij de FBI, zegt dat zijn organisatie de huidige mogelijkheden om criminele feiten te onderzoeken wil behouden. Zo laat de Amerikaanse wet momenteel toe dat telefoonoperatoren zaken als naam, adres en nummer van de beller achttien maanden bewaren. Dit samen met de tijd, datum en lengte van het gesprek.

[related_article id=”158578″]

De FBI benadrukt dat het alleen uit is op algemene gegevens en dus niet op bijvoorbeeld de inhoud van een e-mail. Ook is er volgens de organisatie een balans nodig met wat de sector kan verwerken.

Voor websites is het wel nog vaag of de FBI enkel het IP-adres van een website, de domeinnaam of de specifieke URL wil hebben. In elk geval blijft het een stevige uitdaging om al het verkeer correct bij te houden.

beveiligingdataretentiefbinieuwsprivacywebsite

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals