Nieuws

Google Earth gecrasht

Sinds kort kan ik Google Earth niet meer opstarten. Ik krijg steeds het volgende bericht te zien: ‘Mijnplaatsen.kml wordt geladen, inclusief ingeschakelde overlays’. Een paar minuten later volgt dan het bericht dat het programma niet meer reageert. Ik heb Google Earth al verwijderd, maar het probleem blijft. De enige oplossing na zo’n crash is via Ctrl-Alt-Delete terug naar mijn bureaublad gaan. Hoe los ik dit op? 
Marc Vanderlinden

Het lijkt ons niet uitgesloten dat het kml-bestand dat Google Earth standaard inlaadt bij het opstarten, corrupt is geworden. Het gaat dan om myplaces.kml. Normaliter vind je dat bestand in de map c:<gebruikersnaam>Application DataGoogleGoogleEarth (XP) of in c:<gebruikersnaam>AppDataLocalLowGoogleGoogleEarth (Vista).

We raden je aan dat bestand – en eventueel ook back-upbestanden die je daar aantreft – tijdelijk een nieuwe naam te geven. Bijvoorbeeld myplaces.oud. Het is goed mogelijk dat Google Earth dan wel opstart en automatisch een nieuw bestand myplaces.kml creëert. Je bent dan wel de plaatsmarkeringen kwijt die je zelf hebt toegevoegd.

[related_article id=”158901″]

Maar met wat geluk kun je een van de hernoemde kml-bestanden in een tool als Wordpad openen en daar manueel aanpassen. In de hoop dat je zo de plaatsmarkering die voor de crash zorgde kunt vinden, en verwijderen. Of wie weet volstaat het dat je een van de back-upbestanden die Google Earth zelf had gemaakt (myplaces.backup.kml), hernoemt tot myplaces.kml.

Lukt het nog altijd niet, dan raden we je aan Google Earth helemaal te verwijderen, inclusief alle registerverwijzingen. Dat zou moeten lukken vanuit het Windows Configuratiescherm. Toch niet? Haal dan grover geschut boven, bijvoorbeeld de gratis tool Revo Uninstaller.

Na het opstarten selecteer je Google Earth en druk je op Deïnstalleren, waarna je de gewenste verwijdermodus kiest. De grondigste (en langstdurende) wismethode is de Gevorderde modus: die zal nadien ook de schijf en het register scannen naar achtergebleven sporen van de zonet verwijderde toepassing.

Niet zonder risico dus, maar Revo Uninstaller is wel zo slim dat het eerst een systeemherstelpunt aanmaakt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business