Nieuws

Illegaal downloadende studenten afgeperst

Een IT-medewerker van de universiteit van Georgia (VS) wordt ervan beschuldigd studenten te hebben afgeperst. In ruil voor geld beloofde hij te zwijgen over illegaal gedownloade bestanden.

Dorin Delehean stond in voor de beveiliging van het universiteitsnetwerk. Hij moest erop toezien dat studenten geen misbruik maken van het internet op de universiteit. De beveiligingsspecialist ging echter een stapje verder.

Twee weken geleden nam hij contact op met een studente die illegaal bestanden had uitgewisseld. Hij waarschuwde haar dat ze het schoolreglement had overtreden. In ruil voor geld zou hij haar echter niet aangeven bij de leerlingencommissie van de school.

Politie gaat undercover
De studente zei tegen Delehean dat ze niet genoeg geld had. Ze sprak kort daarop een medewerker van de universiteit aan over het voorval. De politie werd op de hoogte gebracht, en wist via een undercoveractie Delehean te ontmaskeren. Een agent deed zich voor als de studente. Nadat Delehean het geld geaccepteerd had, werd hij onmiddellijk gearresteerd. De universiteit ontsloeg de man ook meteen.

De politie vermoedt dat Delehean nog andere studenten heeft afgeperst en op z’n minst van een van hen geld kreeg. Het staat nog niet vast of de studente nu bestraft wordt of niet. 
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business