Nieuws

E-mailadres nog half jaar geldig na providerwissel

De Kamercommissie Infrastructuur heeft een wetsvoorstel goedgekeurd om e-mailadressen van internetproviders tijdelijk overdraagbaar te maken. Hierdoor kunnen klanten nog een half jaar in hun oude mailbox nadat ze van provider zijn gewisseld.

Het voorstel kwam er op initiatief van CD&V-volksvertegenwoordigers Roel Deseyn en Jef Van den Bergh. De maatregel moet ervoor zorgen dat mensen minder geremd zijn om van internetprovider te wisselen.

De maatregel kan op twee manieren worden uitgevoerd: De klant kan zijn oude operator vragen om de e-mails gedurende zes maanden door te sturen naar het nieuwe adres. Of de klant krijgt nog zes maanden toegang tot de oude mailbox. Voor persoonlijke websites geldt een gelijkaardige regeling.

In het voorstel staat dat de operatoren zelf de modaliteiten mogen bepalen via een gedragscode. Pas als dit niet in de volgende vier maanden lukt, komt er een wettelijke regeling.

Populaire dienst
Ondanks de populariteit van gratis e-maildiensten als Hotmail en Gmail blijft de mailbox van de eigen provider stevig in trek. Zo liet Telenet deze week nog weten dat maar liefst zeventig procent van zijn klanten de mailbox gebruikt.

Meer ervaren internetters gebruiken al langer een e-maildienst die los staat van je internetabonnement. Mede omdat dergelijke adressen vaak meerdere gigabytes opslagruimte geven, waar Belgische providers het meestal houden op vijftig tot honderd megabyte.

Belgacom en Telenet hebben vlak voor de goedkeuring alvast een poging ondernomen om de mailbox opnieuw op te waarderen tot een verkoopsargument. Eerstgenoemde maakte eind vorige week bekend dat de opslagcapaciteit wordt uitgebreid naar één gigabyte. Telenet geeft voortaan vijf gigabyte.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business