Nieuws

Fujifilm-camera met handmatige superzoom

Fujifilm heeft de Finepix HS10 geïntroduceerd. De camera combineert een enorme 30x optische zoom met een sensor van 10 megapixels. Het toestel biedt ook nog full HD 1.080p video-opname, een kantelbaar lcd-scherm van 3 inch en een hogesnelheid-opnamemodus van 1.000 fps.

Superzoom
Bridgecamera’s staan doorgaans bekend om hun grote zoombereik. De HS10 is daar geen uitzondering op. Met een lensequivalent van 24-720 mm kun je je beeld tot 30x uitvergroten. Bij bridgecamera’s deed je dat altijd met een knopje op het toestel. Maar met de HS10 kun je door een zoomring op de lens handmatig in- en uitzoomen, net zoals bij de lenzen op een spiegelreflexcamera. Daardoor kun je onder meer sneller en preciezer zoomen.

Video-opname
De camera biedt ook een videomodus aan. Je kunt filmpjes maken in full HD 1.080p, bij maximaal 30 fps en met stereogeluid. Er zit ook een highspeed-filmmodus op het toestel. Daarmee kun je video opnemen bij 1.000 fps en die vervolgens in superslowmotion afspelen. Dat gaat uiteraard ten koste van de resolutie: bij 1.000 fps maak je alleen filmpjes met een bijna onbruikbaar lage resolutie. Je hebt wel de mogelijkheid om ook 240 fps of 480 fps te selecteren.

Laat mensen van je foto’s verdwijnen
Er zitten nog meer nieuwe functies bij, zoals de Motion Remover. In die opnamemodus neemt de camera automatisch vijf foto’s snel na elkaar. Vervolgens verwijdert hij alle bewegende onderwerpen uit de foto. Erg handig dus om mensen te doen ‘verdwijnen’ als je een foto neemt van een gebouw of andere statische objecten.

De HS10 ligt vanaf april in de winkels en zal zo’n 470 euro kosten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business