Nieuws

Conceptronic CHD3UES

Deze Conceptronic uit de Grab’n’GO-reeks wordt ook verkocht zonder harde schijf, zodat je zelf kan kiezen wat je er in wil steken. Binnenin is er plaats voor een 3,5 inch harde schijf, met SATA I- of II-aansluiting. Ons testexemplaar had een schijf van 1 TB aan boord.

Het toestel zelf is vrij sober, het grootste deel bestaat uit aluminium, terwijl de voor- en achterkant in mat zwart plastic zijn uitgevoerd. Aan de voorkant zit een blauw lichtje achter het Conceptronic-logo, om schijfactiviteit aan te geven. Het lichtje is gelukkig niet al te sterk, al kan het soms wel wat storen als het in je ooghoek staat te flikkeren.

Sneller back-uppen met eSATA
In de doos zit geen cd of dvd, dus jammer genoeg ook geen back-upsoftware. Maar voor snelheidsduivels biedt de CHD3UES wel een meerwaarde. Naast een usb-aansluiting zit er namelijk ook een eSATA-poort op. Waar we met de usb-kabel op ons testsysteem met een overdrachtsnelheid van rond de 25 MB per seconde schommelden, ging het met eSATA meer dan dubbel zo snel.

Een niet te onderschatten voordeel wanneer je regelmatig ettelijke gigabytes wil back-uppen, al zijn lang niet alle pc’s uitgerust met een eSATA-poort. Je kan natuurlijk wel een PCI-kaart in je pc stoppen om je systeem eSATA-poorten te geven.

Conceptronic CHD3UES
Prijs: 99,95 euro (1 TB), 34,90 euro (zonder HDD) (januari 2010)

PRO: eSATA-aansluiting
CONTRA: Geen software

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business