Nieuws

Veel verwacht van bedrukbare USB-sticks

Option, de Belgische specialist in draadloze communicatie, heeft een Europese licentie verworven voor het verkopen van USB-sticks met persoonlijke opdruk en ingebouwde modem.

De sticks hebben een afneembaar omhulsel dat je van een eigen opdruk kunt voorzien. Zo kun je op je stick bijvoorbeeld een familiefoto plaatsen. Bedrijven kunnen de laptops van hun werknemers van een modem met het logo voorzien.

Binnen tien dagen
Option mikt met deze iCON XY vooral op telecomproviders. Zij kunnen het apparaat in een pakket aan hun klanten aanbieden. In dat pakket zit dan bij de modem een code om online het gewenste ontwerp door te geven.

De koper krijgt zijn bedrukte omhulsel dan binnen tien dagen opgestuurd. Voor organisaties is het ook mogelijk om meerdere sticks met dezelfde opdruk te bestellen.

Paradepaard
Optiondirecteur Jan Callewaert verwacht dat de iCON XY dit jaar uitgroeit tot een van de paradepaardjes van het bedrijf. "We praten momenteel met verschillende grote telecomgroepen", zegt hij op het World Mobile Congress in Barcelona, waar Option het product presenteert.

Precieze verwachtingen over de afzet kan hij echter nog niet geven. "Maar het gaat niet om slechts een paar honderdduizend of een miljoen sticks."

De stick zou tussen de 35 en de 37 euro kosten. Over verkoop in Nederland is voorlopig nog niets bekend.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business