Windows Live is gisteravond ongeveer een uur uit de lucht gegaan. De schuldige is één server die er de brui aan heeft gegeven. “Zoals sommigen van jullie misschien hebben gemerkt (we hebben van je gehoord op Twitter!), is er een probleem geweest met de Windows Live ID-dienst tussen 9.00 en 10.00 uur lokale tijd aan […]


Windows Live is gisteravond ongeveer een uur uit de lucht gegaan. De schuldige is één server die er de brui aan heeft gegeven.

“Zoals sommigen van jullie misschien hebben gemerkt (we hebben van je gehoord op Twitter!), is er een probleem geweest met de Windows Live ID-dienst tussen 9.00 en 10.00 uur lokale tijd aan de Amerikaanse westkust”, zo schrijft Microsoftmedewerker Arthur De Haan op de blog van Windows Live.

Een probleem met een van de servers zorgde ervoor dat een deel van de Windows Live-gebruikers niet kon inloggen. Anderen konden dan weer wel inloggen, maar dan op andermans profiel.


[related_article id=”161452″]

Na een uur hersteld
Door de ene uitvallende server kregen de andere machines bij Microsoft een hogere werklast. Het oorspronkelijke probleem werd binnen een uur verholpen, maar daarna duurde het volgens De Haan nog een tijdje eer de werklast weer verdeeld was.

Microsoft heeft zijn spijt over het voorval geuit en belooft een onderzoek naar de oorzaken te beginnen. Het gaat ook maatregelen treffen, zodat dit nooit meer gebeurt.

Windows Live is niet de eerste online dienst die de log-ins van zijn gebruikers door elkaar haspelt. Facebook heeft in oktober van 2009 al dezelfde flater begaan.