Nieuws

Paragon Backup & Recovery 10.1 Free Edition

Back-ups maken blijkt in de praktijk vooral iets waarvan iedereen zegt dat het dringend eens zou moeten gebeuren. Met Paragon Backup & Recovery hoeft het je niet veel moeite of kopzorgen te kosten.

Je moet je wel even registreren, want tijdens de installatieprocedure wordt om een productsleutel gevraagd.

De tool kan zowel afzonderlijke partities als hele schijven back-uppen, naar lokale mappen of netwerkmappen, naar cd/dvd en naar een fysieke partitie. Deze back-ups kun je op elk tijdstip zelf uitvoeren, maar het is eveneens mogelijk back-ups in te plannen die dan later automatisch worden uitgevoerd.

Verder kun je het compressieniveau kiezen, zodat je ofwel kleinere bestanden krijgt, ofwel snellere back-ups maakt. Backup & Recovery kan het resulterende back-upbestand ook opsplitsen, zodat alles zich achteraf makkelijker laat archiveren, op een cd bijvoorbeeld.

Wachtrijen en wachtwoordbeveiliging
Wens je bepaalde bestandstypes niet te back-uppen, dan kun je die heel eenvoudig laten negeren door Backup & Recovery. Verder voorziet de tool in een mogelijkheid de back-up met een wachtwoord te beveiligen.

Het programma voert de wijzigingen niet onmiddellijk door, maar plaatst ze eerst in een overzichtelijke wachtrij. De opdrachten worden pas uitgevoerd zodra je op Apply drukt. Dat vermindert de kans op overhaaste beslissingen.

Als je eenmaal over een back-up van een bepaalde partitie beschikt, hoef je niet opnieuw de hele operatie te doorlopen, maar kun je incrementele back-ups maken, die alleen wegschrijven wat veranderd is aan de partitie.

Nu je een kopie hebt van de gewenste partities en/of schijven, ben je nog maar halverwege. Wat als je (geback-upte) bootpartitie het begeeft? Ook hierin voorziet Backup & Recovery: je kunt namelijk een recoverysysteem installeren op een USB-stick, cd of dvd, zodat je de back-up alsnog kunt terugzetten.

Download deze back-uptool op de site van Paragon.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business