Nieuws

Media Player Classic Home Cinema 1.3.1249

Windows Media Player bevindt zich weliswaar standaard in je Windows-installatie, maar je stuit al snel op de beperkingen ervan. Wil je bijvoorbeeld een MKV-bestand afspelen of ondertitels laden uit een SRT-bestand, dan begrijp je meteen wat we bedoelen.

Media Player Classic Home Cinema daarentegen kan overweg met een enorme hoeveelheid videoformaten. Het kan ook ondertitels weergeven, zowel ingebouwd in bijvoorbeeld een Matroska-container als uit afzonderlijke bestanden. Dat gebeurt overigens met de nodige flexibiliteit: je kunt namelijk lettertypes veranderen, en bovendien zelf instellen waar op het scherm je ze precies wilt hebben.

[download_file]

Over de basisfunctionaliteiten kunnen we kort zijn. Het is een oerdegelijke speler, met alle nodige mogelijkheden om video af te spelen, zoals ondertitels downloaden via opensubtitles.org, dvd’s afspelen, enzovoort.

Sneltoetsen instellen
Het programma heeft ook een hele reeks geavanceerde opties. Zo heeft het een optionele webinterface, waarmee je van op elke pc in je netwerk MPC Home Cinema kunt bedienen. Die interface ziet er voorlopig nog heel sober uit, maar daar komt naar eigen zeggen in de toekomst verandering in.

MPC Home Cinema laat zich bovendien bedienen met sneltoetsen, die je voor zowat elke functie van het programma naar wens kunt instellen.

Beschikt je machine over een recente videokaart, dan kan MPC Home Cinema filmpjes die zijn gemaakt met de h.264-codec door je videokaart laten decoderen. Dit resulteert in een lagere belasting van je processor, zodat die vrij is om andere dingen te doen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business