Nieuws

Bulk Rename Utility 2.7.1.1

Windows beschikt weliswaar over de mogelijkheid om een aantal bestanden gelijktijdig te hernoemen, maar die functie blijft vrij beperkt. Bulk Rename Utility daarentegen biedt je talrijke manieren aan om je bestanden te hernoemen.

Het programma ziet er op het eerste gezicht vrij intimiderend uit, met zijn vele tekstvakjes en uitklapmenu’s. Maar daar wen je snel aan en desnoods klop je aan bij de ingebouwde helpfunctie. De interface is opgedeeld in verschillende stukjes, die elk betrekking hebben op een specifieke methode om bestanden te hernoemen. De titels van de actieve stukjes zijn duidelijk aangeduid, zodat je het overzicht niet verliest.

Zo is het onder meer mogelijk om in verschillende bestanden tegelijk een bepaalde tekst te vervangen door een andere, al dan niet rekening houdend met hoofdletters, of bestandsnamen te voorzien van een prefix of suffix.

[download_file]

Deze tool leent zich ook voor het in één keer hernoemen van al je muziek, want Bulk Rename Utility kan ID3-tags lezen. Spijtig genoeg kan het programma niet overweg met versies van ID3 hoger dan 1.1, en worden alleen de artiest, het liedje, en het nummer van het liedje ondersteund. Voor foto’s kun je iets gelijkaardigs doen door de EXIF-data te gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business