Nieuws

Window Layout Manager 1.0.0.0

Zoals de naam al suggereert, kun je met Window Layout Manager alle geopende programmavensters exact op je scherm positioneren.

Het instellen van Window Layout Manager neemt weliswaar enige tijd in beslag. Méér zelfs dan wanneer je het positioneren van de vensters met de hand uitvoert. Maar op langere termijn spaar je zeker tijd en moeite uit.

Verschillende lay-outs
Met Window Layout Manager kun je verschillende lay-outs aanmaken. Per lay-out dien je elk venster te beschrijven dat je van positie en/of grootte wenst te veranderen. Dit doe je door bijvoorbeeld de titel van het venster op te geven, of de naam van het proces.

[download_file]

Het is ook mogelijk om met de Capture-knop alle open vensters toe te voegen aan een bepaalde lay-out. Via de Find-knop kan dat ook op een minder doortastende manier: je krijgt er namelijk een lijst voorgeschoteld met alle open vensters, waaruit je dan het venster kiest dat je zoekt.

[related_article id=”160534″]

X- en Y-coördinaten
Daarna bepaal je welke acties op de gekozen vensters je wilt toepassen. Je kunt onder meer de x- en y-coördinaat van (de linkerbovenhoek van) een venster opgeven, en de gewenste hoogte en breedte. Bovendien kun je aangeven dat bijvoorbeeld alleen niet-geminimaliseerde vensters aangepast mogen worden.

Als je de hele lay-out eenmaal hebt opgesteld, kun je die toepassen met een instelbare sneltoets, of door met de rechtermuisknop op het pictogram in het systeemvak te klikken. Window Manager Layout geeft je ook de kans om aparte vensters te laten aanpassen, in plaats van de hele lay-out in één keer.

Wellicht het grootste nadeel van dit programma is dat de coördinaten en afmetingen van vensters in pixels zijn uitgedrukt. Dat betekent dat de lay-outs resolutiespecifiek zijn. We hadden graag de mogelijkheid gezien om de afmetingen als percentages van het volledige scherm op te geven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business