Nieuws

Microsoft geeft betrokkenheid in Google-zaak toe

Google kreeg vorige week stevig de wind van voren van de Europese concurrentie-autoriteiten. Microsoft geeft nu toe dat het daarbij een dikke vinger in de pap heeft.

De toezichthouders op de antitrustwetten hebben vorige week Google in het vizier genomen. Ze vermoeden dat Google zijn dominante marktpositie met de zoekmachine misbruikt om concurrenten in andere activiteiten oneerlijk te benadelen.

Een van de bedrijven die klachten hebben over Google is de prijsvergelijkingssite Ciao. Deze site is eigendom van Microsoft. En dus had Google zijn beschuldigingen snel klaar. Dit moet een smerige streek van Microsoft zijn.

[related_article id=”161452″]

Normale praktijk
Microsoft zelf geeft volmondig toe dat het achter de klachten bij de Europese toezichthouders zit. Dave Heiner, topadvocaat van het bedrijf, beweert zelfs dat deze werkwijze heel normaal is, zo normaal dat Google deze ook al tegen Microsoft heeft gebruikt.

Op zijn Microsoftblog vertelt Heiner het volgende: “Klachten in een antitrustzaak komen gewoonlijk van de concurrenten. Geloof me, ik weet het: ik ben al sinds 1994 hoofd van de concurrentieafdeling van de Microsoftadvocaten, dus ik heb veel klachten van concurrenten gezien. Novell twijfelde niet om een klacht over Microsoft in te dienen bij de autoriteiten toen huidig Google-topman Eric Schmidt nog aan het hoofd stond. Google is de laatste jaren ook nooit te verlegen geweest om te klagen over Microsoft.”

Heiner verklaart ook verder waarom Microsoft bij de autoriteiten is gaan klagen: “Zo werken concurrentie-autoriteiten nu eenmaal: ze kijken in eerste instantie naar de concurrenten om te begrijpen hoe een bepaalde markt werkt en welke praktijken een dominante speler erop nahoudt.”

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business