Nieuws

Half miljoen euro voor Vlaamse e-boeken

De Vlaamse regering pompt een half miljoen euro in een e-boekplatform. Daarmee willen ze Vlaamse boeken naar elektronische boekenlezers krijgen.

Het e-boekenplatform moet ervoor zorgen dat Vlaanderen mee is met de digitalisering en de opkomst van het e-boek. Dat is een digitaal bestand dat een volledig boek bevat. Dat boek kan dan gelezen worden op speciaal daarvoor gemaakt e-bookreaders.

In Vlaanderen is het elektronische boek nog niet ingeburgerd, in tegenstelling tot de Verenigde Staten. Daar zijn al toestellen te koop waarmee je overal boeken kan downloaden via het gsm-netwerk.

Vlaanderen gaat geen eigen boekenlezer maken. Er komt wel een platform dat de Nederlandstalige e-boeken aan zal bieden. De boeken moeten bewaard, verkocht en ontleend kunnen worden.

Het project is aangekondigd door minister van Cultuur Joke Schauvliege (CD&V) en minister van Innovatie Ingrid Lieten (SP.A). Het platform zal ontwikkeld worden met de bibliotheken en uitgevers. Het Kenniscentrum Innovatief Aanbesteden van het IWT gaat het project begeleiden.

update: bedrag aangepast

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business