Google Street View blijft in Europa

Google gaat de aanpak van Street View in Europa mogelijk aanpassen en in de toekomst misschien niet opnieuw de Europese straten afrijden. Maar van een vertrek in Europa is absoluut geen sprake, zegt het bedrijf.

De zoekgigant kreeg vorige maand van Europese privacyautoriteiten de waarschuwing dat het ongecensureerde straatbeelden, waarbij gezichten en nummerplaten nog niet wazig zijn gemaakt, niet langer dan zes maanden mag bewaren. Nu is dat nog twaalf maanden.

Tegenover nieuwsdienst Bloomberg zegt Michael Jones, onder meer oprichter van Google Earth, dat het bedrijf daarom gaat afwegen of het wel opnieuw door Europa wil rijden. De kosten lopen dan immers flink op. Wel benadrukt hij dat er van stoppen met Street View in Europa geen sprake is.

[related_article id=”158578″]

Die zes maanden dat Google de onbewerkte beelden mag bewaren gaan in vanaf het moment dat het bewerkte beeldmateriaal op Street View verschijnt. Dat zijn beelden waarop gezichten en nummerplaten zijn verborgen.

Ze nog eerder verwijderen is volgens het bedrijf niet mogelijk door softwarebeperkingen. Bovendien worden de originelen gebruikt om fouten recht te zetten en de kwaliteit op peil te houden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business