Nieuws

Quick maakt internet gratis

Quick gaat in zijn hamburgerrestaurants vanaf eind maart een wifiverbinding openstellen voor zijn klanten. Concurrent McDonald’s heeft dat al tweeënhalf jaar.

Klanten die bij Quick op het internet willen, kunnen gratis verbinden met het draadloze internet dat de hamburgerketen aanbiedt. Daarvoor is geen log-in nodig. De surfer krijgt per uur wel één advertentie voorgeschoteld.

Om het internet aan te bieden, werkt Quick samen met Freehotspot.com. Dat is een internetaanbieder die zich specialiseert in gratis internettoegang op openbare plaatsen. Quick werkte al met hen samen in Frankrijk en Luxemburg.

Freehotspot.com werkt ook samen met McDonald’s, de andere grote hamburgerketen die in België aanwezig is. Sinds september 2007 leveren zij gratis internet aan de restaurantgangers.

Alleen bepaalde restaurants in spoorwegstations, luchthavens of langs de autosnelweg kunnen deze gratis dienst niet aanbieden. Daar hebben andere internetaanbieders – meestal verre van gratis – een monopolie gekocht. Dat is het geval in de Quick van het Brusselse Zuid- en Noordstation, die van Groot-Bijgaarden, Ruisbroek en van de nationale luchthaven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business