Nieuws

Devolo dLAN 200 Avsmart+ Powerline Starter Kit

De Powerline-adapters van devolo zijn flinke jongens. Op de rug zien we een ronde stekkerdoos, zodat het stopcontact waar de adapter inzit nog gebruikt kan worden. Daaronder zit een schermpje waarop je netwerkinformatie kunt aflezen. Een leuke gimmick, maar wel eentje die volgens ons al snel vergeten zal worden.

Een van de adapters hangt bij ons bijvoorbeeld onder de bureautafel, zodat we al met een zaklamp onder ons bureau moeten kruipen om het schermpje af te kunnen lezen.

De installatie verloopt vlot. Eerst verbinden we de ene stekker met onze router, waarna we de andere in een ander stopcontact stoppen en met een kabel aan onze computer verbinden. De eerste keer komen we niet online, maar dat komt doordat we per ongeluk de encryptieknop op de eerste plug hebben ingedrukt.

Nadat we hem even uit het stopcontact halen en daarna opnieuw insteken, krijgen we wel meteen verbinding.

Netwerkencryptie
Om een netwerk te beveiligen, moet je op alle adapters de encryptieknop even indrukken. Dat lijkt goed te werken, al krijgen we nergens bewijzen dat dat wel echt zo is. Beveiligen kan ook met de meegeleverde software. Daarvoor moet je eerst door een wizard, waarin je al dan niet zelf een wachtwoord kiest. Vervolgens moet je het security-ID van de overige adapters in je netwerk invullen.

Vervelend, omdat je ze daarvoor opnieuw uit het stopcontact moet halen. Een eventuele verbinding wordt daardoor ook verbroken. Wie halverwege de wizard op ‘Annuleren’ drukt, is zijn verbinding ook kwijt. Het tooltje devolo Informer toont welke adapters er in je netwerk zitten en welke firmware er geïnstalleerd is.

Daarnaast geeft het informatie over het MAC-adres en de up- en downstreamsnelheid.

devolo dLAN 200 Avsmart+ Powerline Starter Kit
Prijs: 159,90 euro (februari 2010)

PRO: volwaardige software; vlotte installatie; goede beveiliging.
CONTRA: display overbodige luxe; invoeren security-ID onhandig.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business