Nieuws

MySpace krijgt paar nieuwe functies

MySpace, moeder van alle sociaalnetwerksites, gaat in de zomer enkele updates doorvoeren. Dat besluiten Hirschhorn en Jones, de opvolgers van de opgestapte directeur Van Natta.

De meest vernieuwende aanpassing is de nieuwsbalk Super Post, waarmee gebruikers ook naar posts en filmpjes op Facebook en Twitter kunnen linken. De manier waarop nieuws van vrienden wordt weergegeven wordt ook opgefrist. De nieuwe nieuwsfeed zal meer op die van Facebook lijken.

Toch wil MySpace met deze aanpassingen niet in het vaarwater van de concurrentie terechtkomen. ”Het doel is de gebruiker een aanvulling te bieden op de Facebookervaring”, verklaart Jason Hirschhorn aan het persbureau Associated Press.

Muzikanten
“Myspace zal zich daarom focussen op de veertien miljoen muzikanten die hun muziek via de site aanbieden. Met enkele updates geven we hen meer controle over hun profiel. Zo komt er een tool waarmee ze bezoekers van hun profiel beter kunnen volgen. Daarnaast zullen we meer games ondersteunen en komt er een film-fanpagina”, aldus Hirschhorn.

Met die maatregelen hoopt MySpace zijn jonge doelgroep weer te prikkelen. Meer dan de helft van de gebruikers is tussen de 13 en 34 jaar oud. Zij nemen 84 procent van de op de site gespendeerde tijd voor hun rekening.

Minder gebruikers
Het bezoekersaantal van MySpace lag in de eerste maand van dit jaar zeven procent lager dan in januari 2009. Toen bezochten wereldwijd nog 120 miljoen gebruikers de site. Een stuk minder dan Facebook, dat met 471 miljoen bezoekers honderd procent is gegroeid.

Met 74 miljoen bezoekers in januari is microblogsite Twitter weliswaar niet de populairste site maar wel de sterkste stijger. De groeicijfers liegen er niet om, een toename met maar liefst elfhonderd procent in een jaar tijd. Dat berekende internetvolger ComScore.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business