Nieuws

Pink Floyd wint rechtszaak over downloads

De Britse rockband Pink Floyd heeft een rechtszaak gewonnen tegen EMI. Het platenlabel moet stoppen met de verkoop van losse songs van de band.

In het Verenigd Koninkrijk oordeelde het hooggerechtshof dat EMI Music geen losse opnames van Pink Floyd mag verspreiden via het internet zonder de instemming van de band. Dat is te lezen bij de BBC.

Pink Floyd argumenteerde in de rechtszaak dat het contract met het label wordt geschonden doordat er losse songs worden verkocht in plaats van alleen volledige albums. EMI vindt dat die specifieke clausule in het contract alleen geldt voor materiële producten als cd’s en dvd’s.

EMI ontkent ook dat het door deze uitspraak moet stoppen met de verkoop van Pink Floyd-songs op iTunes, Amazon of andere muziekdiensten op het internet.

“Deze uitspraak vereist niet dat EMI moet ophouden met tracks uit de Pink Floyd-catalogus als download verkrijgbaar te maken. EMI zal de muziek van Pink Floyd blijven verkopen, digitaal en in andere formaten”, zegt het label in een reactie op het vonnis.

Het contract met de band was afgesloten vóór de opkomst van digitale muziek. Het is niet helemaal duidelijk of Pink Floyd tegen de verkoop van hun nummers op het internet is of tegen EMI, dat ze verkoopt buiten hun medeweten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business