Nieuws

Google helpt bij Exchange-vlucht

Google gaat een hulpmiddel uitbrengen om een hele hoop Exchange-gebruikers te migreren naar Google Apps. Daarmee wordt het weer een stukje makkelijker om Microsoft te lozen.

De tool Google Apps Migration for Microsoft Exchange is gratis te downloaden op de site van Google. De software is een onderdeel van Googles grotere plan om een alternatief te bieden voor Exchange.

Googles mail- en agendatoepassingen staan in de cloud, wat handig is voor IT-beheerders. Het lastigste deel is waarschijnlijk de migratie van de bestaande mailtoepassing naar een nieuwe. Dat probleem wil Google nu oplossen.

[related_article id=”161452″]

De tool kan tweehonderd gebruikers per uur overhevelen van Exchange 2003 of Exchange 2007 naar Google Apps. Daarbij worden zowel de e-mails, het adresboek als de agenda overgezet. Gebruikers moeten ook klant zijn bij Google en een licentie hebben voor Google Apps Premier of Education.

Weglokken
Met het initiatief probeert Google een stuk van Microsofts positie in bedrijven af te knabbelen. Kantoor- en productiviteitssuites zijn immers Microsofts paradepaardjes.

In het verleden heeft Google nogal geprobeerd Windowsgebruikers weg te lokken. Midden 2009 liet het zijn toepassingen voor e-mail, agenda’s en adresboeken op het internet samenwerken met Microsofts desktopsoftware Outlook. Daarvoor bracht het de synchronisatiesoftware Google Apps Sync uit.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business