Nieuws

‘Telenet dwingt medewerkers op te stappen’ (update)

De directie van Telenet heeft een aantal medewerkers voor de keuze gesteld: ontslag wegens dwingende redenen en een rechtszaak aan hun been, of zelf opstappen. De vakbond is niet te spreken over deze handelswijze.

Een aantal medewerkers van de helpdesk had enkele Prime-klanten ten onrechte een promotietarief toegekend. Ze hadden de e-mail met richtlijnen om dat niet meer te doen gemist of niet begrepen. De directie ontdekte dit en riep de werknemers bij zich.

“Daar kregen ze te horen dat ze de keuze hadden tussen ontslag om dringende reden, gekoppeld aan het indienen van een strafklacht tegen hen, of zelf hun ontslag geven. Vakbondsbijstand inroepen werd geweigerd door de werkgever”, zo melden de vakbonden BBTK en LBC-NVK in een gemeenschappelijke mededeling.

[related_article id=”158455″]

"Opzettelijk"
Telenet verdedigt zijn handelswijze door te benadrukken hoe zwaar het tilt aan de toegekende kortingen. In een verklarend bericht spreekt het bedrijf van fraude, gepleegd door de betrokken werknemers. Ze zouden Telenet opzettelijk benadeeld hebben om zo meer verkoopscommissies binnen te halen.

Toen Telenet de werknemers met hun handelswijze confronteerde, werden hun rechten wel gerespecteerd, beweert de operator. Hoewel dat door de bonden tegengesproken wordt, mochten ze wel bijstand inroepen van hun vakbond.

Drie stapten op
Drie medewerkers raakten geïntimideerd door het dreigement van de Telenetdirectie en gaven hun ontslag. Twee anderen stapten naar de vakbond, en na bemiddeling hebben ze alleen een verwittiging gekregen.

Telenet wil de drie andere werknemers die zelf ontslag hebben genomen niet opnieuw aannemen. De vakbonden hebben een vergoeding gevraagd voor de werknemers, maar Telenet heeft die geweigerd. De bonden reageren misnoegd en plannen acties.

Telenet zegt te betreuren dat de vakbonden niet ingaan op een uitnodiging tot verdere gesprekken, en in plaats daarvan naar de pers zijn gestapt met het verhaal.

Update 17.20 uur:
Dit artikel is uitgebreid met een officiële reactie van Telenet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zie jij heil in de toekomst van VR?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Bekijk beschikbaarheid

Business