Software waarschuwt bij pedo’s en pestkoppen

Het Israëlische bedrijf UnitedParents lanceert de bèta van een baanbrekend programma. Hun software houdt je kinderen in de gaten terwijl ze aan het chatten of surfen zijn. Als er een pedofiel of pestkop opduikt, worden de ouders gewaarschuwd.

Het programma werkt in twee fasen. In eerste instantie speelt het de rol van toeschouwer. Op basis van een aantal parameters kan het contactpersonen profileren en een unieke, digitale vingerafdruk toekennen. Als blijkt dat de persoon een kinderlokker of pestkop is, treedt fase twee in werking: preventie.

Door het digitale profiel van boosdoeners over zijn netwerk te verspreiden, kan UnitedParents snel ingrijpen wanneer het merkt dat een kwaadwillig individu contact zoekt met een kind. Dat ingrijpen gebeurt normaal via e-mail, maar in dringende gevallen ook via sms.

Momenteel houdt de bèta grootschalige instant messengers zoals MSN en ICQ in de gaten. In de toekomst wil UnitedParents ook zaken zoals e-mail, Facebook en publieke chatrooms bewaken.

Het programma kost bij zijn release ongeveer 75 euro. De (Engelstalige) bèta kun je nu al gratis aanvragen via beta@unitedparents.com.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business