Nieuws

Canadezen klagen hele sector aan voor bluetooth

Een klein Canadees bedrijf gaat een goed deel van de technologische sector voor de rechter slepen. De reden: een bluetoothpatent.

Wi-Lan uit Ottawa is gespecialiseerd in het patenteren van draadloze technologie. Ze willen nu achttien van de grootste technologiebedrijven aanklagen wegens de schending van een patent. Ze sleuren bedrijven als Acer, Apple, Dell, Hewlett-Packard, Lenovo, Motorola, Sony en Toshiba voor de rechter omdat ze pc’s en telefoons met bluetooth hebben verkocht.

Het gaat om een patent uit 1996 dat een methode omschrijft om wisselende frequenties zo optimaal mogelijk te delen in een communicatienetwerk. Om te zorgen dat een bluetoothverbinding niet in de weg loopt van een wifi-signaal, terwijl ze toch dezelfde frequentie van het radiospectrum aanspreken.

De rechtszaken zijn geen primeur voor Wi-Lan. In het verleden heeft het bedrijf al zaken aangespannen tegen grote spelers uit de technologische sector. Zo heeft het bedrijf in 2007 een klacht neergelegd tegen 22 verschillende bedrijven voor een patent voor wifi- en DSl-technologie. In januari 2011 wordt de zaak behandeld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business